L'Administració pública destrueix 84.230 llocs de treball al darrer any
Trencant la tendència general de creació d'ocupació a la majoria dels sectors, segons CSIF
El sector d'Administració Pública ha destruït 84.230 llocs de treball al darrer any (un 6,85% menys respecte al març del 2023), i ha trencat la tendència general de creació d'ocupació a la majoria dels sectors, segons destaca la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) sobre la base de dades de la Seguretat Social.
El sindicat més representatiu a les administracions públiques adverteix que l'Administració encapçala de lluny la pèrdua de llocs de treball a Espanya, juntament amb l'agrari i l'ocupació de la llar.
De fet, assenyalen que la variació anual de llocs de treball fa sis mesos que està en números vermells, en concret des d'octubre del 2023. Des d'aleshores, no ha parat de créixer la destrucció d'ocupació en termes de la Seguretat Social.
Tenint en compte aquestes dades, lamenten "la paràlisi del Govern com a conseqüència de la inestabilitat parlamentària, que ha portat a desistir de presentar uns comptes de l'Estat per al 2024".
Consideren que "aquesta situació redunda en el deteriorament progressiu dels serveis que reben els ciutadans en tots els àmbits, com ha denunciat CSIF de manera reiterada. Per la seva banda, l'Administració General de l'Estat (AGE) compta amb una plantilla envellida i tensionada en àrees i organismes fonamentals, cosa que dificulta la prestació al ciutadà d'uns serveis públics de qualitat".
Per això, des de CSIF exigeixen al Govern negociar immediatament l'oferta d'ocupació pública per a aquest any, agilitzar els processos electius i la concreció de mesures anunciades pel ministre com l'eliminació de la taxa de reposició (fonamental per acabar amb la temporalitat a les administracions) o millorar les condicions de la jubilació (tant per prolongar l'edat amb incentius com per facilitar l'anticipada).