La vicepresidenta Nadia Calviño presidirà l'IMFC, el principal comitè assessor de l'FMI

El nomenament, per als dos propers anys, és compatible amb les seves funcions al Govern

Per

Bolsamania | 24 des, 2021

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha estat nomenada presidenta del Comitè Monetari i Financer Internacional (IMFC, per les sigles en anglès), que assessora el Fons Monetari Internacional (FMI) sobre la supervisió i la gestió del sistema monetari i financer internacional.

La Junta de Governadors de l'FMI ha confirmat la seva designació com a presidenta de l'IMFC per als propers dos anys. Aquest lloc és compatible amb les funcions de la vicepresidenta primera al govern d'Espanya.

Aquesta decisió va ser precedida pel suport unànime dels ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (ECOFIN) per designar la vicepresidenta Calviño com a candidata europea per reemplaçar Magdalena Andersson després del seu nomenament com a primera ministra de Suècia.

La vicepresidenta primera ha assenyalat que “és un gran honor presidir el Comitè Monetari i Financer Internacional” i ha expressat el seu agraïment “a la Junta de Governadors del Fons Monetari Internacional pel suport al meu nomenament”. També ha felicitat la primera ministra de Suècia, Magdalena Andersson, pel paper que ha exercit com a anterior presidenta del Comitè.

Calviño ha posat en valor la cooperació multilateral, que continuarà sent decisiva per garantir una resposta eficaç a la pandèmia i procurar una sortida molt diferent d'aquesta crisi. "El Fons Monetari Internacional té un paper crucial per aconseguir una recuperació sostenible i inclusiva a tot el món", ha assenyalat una vegada confirmada la designació.

Així mateix, ha recordat que Espanya ha estat molt activa en el suport a la coordinació de polítiques a les institucions multilaterals i aquesta seguirà sent la seva prioritat com a presidenta d'aquest comitè i com a país membre de l'FMI.

Últimas noticias