"La vaga del transport és un problema d'Estat que fa perillar 100.000 llocs de treball"

El gran comerç alerta que els danys al sector poden ser "irreparables"

Per

Bolsamania | 22 mar, 2022

L'Associació Nacional Grans d'Empreses de Distribució (ANGED) ha alertat que l'aturada dels transports ha esdevingut "un problema d'Estat" i que "més de 100.000 llocs de treball estan en perill", segons un comunicat de la patronal.

v“És un conflicte que ha esdevingut un problema d'Estat amb un impacte sobre l'economia i els ciutadans que no admet demora. L'aturada està tenint ja un gran impacte a tota la cadena alimentària -sector primari, indústria, transport i distribució-, provocant greus danys econòmics, la paralització i el tancament de fàbriques i posant en perill més de 100.000 llocs de treball”, han assegurat.

ANGED i la resta de signants (ACES, ANGED, ASEDAS, Cooperatives Agroalimentàries i FIAB) del comunicat han fet una crida al Govern d'Espanya a “una intervenció urgent” i exigeixen “que es garanteixi la seguretat i el dret a treballar dels transportistes que no volen sumar-se a l'atur”, així com que “els qui ho secunden no coaccionin a la resta dels sectors de la cadena ni impedeixin la lliure circulació de mercaderies”.

“Davant aquesta situació, les empreses de distribució treballen per adaptar el seu assortiment, tractant de reemplaçar aquells productes que no estan arribant al punt de venda per altres alternatives, perquè el consumidor pugui fer la compra amb la major normalitat possible”, han explicat i citen, entre d'altres, companyies com Calvo, Azucarera o Cuétara i altres com Danone o Estrella Galicia “que ho hauran de fer properament”.

"Si es manté l'aturada, els danys sobre un sector que aporta a l'economia espanyola més de 4,5 milions de llocs de treball i el 20% del PIB poden ser irreparables", han sentenciat.

Últimas noticias