La taxa d'inflació a Alemanya es manté l'agost al 2%

L'augment del preu de l'energia fa que l'IPC interanual continuï sense canvis

Per

Bolsamania | 13 set, 2018

La taxa d'inflació d'Alemanya s'ha mantingut al 2% l'agost en relació al mateix mes de l'any passat, xifra que suposa quatre mesos consecutius sense canvis. En comparació amb juliol, l'Índex de Preus al Consum (IPC) continua també al 0,1%, segons l'Oficina Federal d'Estadística alemanya (Destatis). Es confirmen així les dades provisionals publicades a finals d'agost.

Com en els mesos anteriors, l'augment dels preus dels productes energètics va tenir un efecte considerable en la taxa d'inflació. L'energia va ser un 6,9% més cara que l'agost de 2017, mentre que el preu del combustible va arribar a pujar fins a un 29%. Excloent-ne els preus de l'energia, la taxa d'inflació hauria estat de l’1,5%.

L'IPC d'Alemanya encadena quatre mesos consecutius sense canvis en taxa interanual

Per la seva banda, els preus dels aliments van augmentar un 2,5% en taxa interanual, en contrast amb l'augment en els preus de l'energia, cosa que va tenir un lleuger efecte alcista en la taxa d'inflació general. També es van registrar augments significatius en els preus d'altres béns, com cervesa (5,1%), diaris i publicacions periòdiques (4,5%) i tabac (3,2%). Els consumidors es van beneficiar, en particular, de preus d'electrònica de consum més baixos (4,8%).

L'augment interanual dels preus dels serveis en el seu conjunt (1,4%) va ser notablement menor a l'agost de 2018 que un any abans.

En comparació amb el mes anterior, l'IPC va continuar al 0,1% a causa que els preus de l'energia van pujar un 0,7% respecte al juliol. Per contra, els preus dels aliments van ser lleugerament més baixos (0,3%), cosa que també va beneficiar als consumidors.

Últimas noticias