La taxa d'atur del Regne Unit es va mantenir al 4,2% l'octubre

"Hi ha alguns signes que la pressió salarial podria estar alleujant-se en general", assenyalen a l'ONS

Per

Bolsamania | 12 des, 2023

Actualitzat : 12:47

La taxa d'atur del Regne Unit es va mantenir pràcticament sense canvis, al 4,2%, durant els tres mesos fins a l'octubre, segons les últimes dades de l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS).

"Les xifres del nostre mercat laboral continuen mostrant un panorama pràcticament sense canvis, amb les proporcions de persones que estan empleades, aturades o que no estan treballant ni buscant feina, i poc han canviat respecte als trimestres anteriors", ha assenyalat Darren Morgan, economista en cap de l'ONS.

El nombre estimat de vacants al Regne Unit es va reduir de setembre a novembre en 45.000, fins als 949.000 vacants. Van caure per dissetè període consecutiu, fet que suposa la ratxa consecutiva més llarga de caigudes trimestrals mai registrada.

El creixement anual del salari total mitjà dels treballadors va ser del 7,2%. Excloent-ne les bonificacions, el creixement continua sent fort, però no és tan alt com durant períodes recents: va ser del 7,3% entre l'agost i l'octubre. Al sector públic, l'augment mitjà dels ingressos regulars va ser del 6,9%, mentre que al sector privat va ser del 7,3%.

Per la seva banda, el nombre estimat de llocs de treball al Regne Unit al setembre va registrar un rècord de 36,8 milions, després d'un augment de 210.000 respecte al juny.

"Si bé el creixement anual dels ingressos continua sent alt en termes d'efectiu, hi ha alguns signes que la pressió salarial podria estar alleujant-se en general. No obstant això, com que la inflació ha anat caient més ràpidament, els salaris segueixen creixent en termes reals", ha afegit Morgan.

Així, en termes reals (ajustats per inflació), el creixement anual del salari total va augmentar interanualment un 1,3% i el salari regular va augmentar interanualment un 1,4%.

ES REDUEIX LA PROBABILITAT DE RETALLADA DE TIPUS PROPERAMENT

"El nombre de llocs vacants va disminuir, cosa que implica que la política d'augment dels tipus d'interès del Banc d'Anglaterra (BoE) podria estar començant a mostrar alguns senyals de guanyar força. Tot i això, els augments salarials en si mateixos també són inflacionaris, cosa que manté l'equilibri en joc i, per extensió, redueix la probabilitat de qualsevol retallada de tipus a curt i mitjà termini", apunten els analistes d'interactive investor.

A CMC Markets UK coincideixen: "Qualsevol que pensi que aquest tipus de xifres probablement provocarà un gir més aviat per part del Banc d'Anglaterra quan es tracti de qualificar la política és enganyar-se a un mateix".

I a Pantheon Macroeconomics, igual: "La desacceleració del creixement salarial s'està consolidant cada mes, però el BoE probablement esperarà senyals que aquesta tendència es mantindrà durant la ronda salarial de principis del 2024 abans d'assenyalar que aviat reduirà la taxa bancària".

Consideren, a més, que "la combinació d'ocupació estable o en caiguda, juntament amb el creixement continu de la força laboral, probablement signifiqui que la taxa d'atur continuï augmentant als propers mesos".

Últimas noticias