La taxa d'atur del Regne Unit cau fins al 3,8% durant l'últim trimestre del 2023

Enfront del 4,2% dels tres mesos fins al novembre i del 4% estimat, segons les dades de l'ONS

Per

Bolsamania | 13 feb, 2024

La taxa d'atur del Regne Unit va caure fins al 3,8% a l'últim trimestre del 2023, enfront del 4,2% del novembre i del 4% estimat, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS).

Els treballadors assalariats van augmentar en 31.000 (0,1%) entre novembre i desembre del 2023, mentre que van créixer en 401.000 persones (1,3%) enfront del desembre del 2022. "Si bé el nombre de treballadors assalariats segueix augmentant, la taxa de creixement anual està disminuint”, apunta l'ONS.

"Durant el darrer any, el creixement de l'ocupació s'ha desaccelerat i durant el mateix període la proporció de persones econòmicament inactives ha augmentat", afegeix el comunicat.

Per la seva banda, la taxa d'ocupació va pujar fins al 75%, però continua estant per sota de les estimacions de fa un any.

Al gener, el nombre de persones que van sol·licitar prestacions per desocupació va augmentar en 14.100, en comparació amb la pujada de 5.500 al desembre.

Pel que fa a les dades salarials, "el creixement dels beneficis nominals continua sent sòlid, encara que s'ha atenuat lleugerament durant els darrers períodes". Així, el creixement anual dels ingressos totals (incloent-hi les bonificacions) al Regne Unit va ser del 5,8% entre octubre i desembre del 2023, mentre que el creixement anual dels ingressos regulars mitjans dels treballadors (excloent-ne les bonificacions) va ser del 6,2%.

"Les dades oficials segueixen suggerint que el mercat laboral continua sent ajustat, encara que la seva veracitat continua sent qüestionable. Les últimes estimacions de l'EPA es basen en les noves projeccions de població de l'ONS, però la feina per augmentar la taxa de resposta continua incompleta", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

"En resum, la taxa d'atur oficial dona una impressió enganyosa de la rigidesa del mercat laboral i creiem que el Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra (BoE) li donarà menys importància del que és habitual", diuen.

Últimas noticias