La rendibilitat de la inversió en habitatge per llogar creix un 7,3% el 2017
La raó, segons el portal idealista, és l'enfortiment que ha experimentat la demanda de lloguers
- El local comercial es manté com la inversió immobiliària més rendible
- Per contra, els garatges són el producte menys rendible per a l'inversor
- En castellano: La rentabilidad de la inversión en vivienda para alquilar crece un 7,3% en 2017
Actualitzat : 13:59
Comprar un pis per llogar-lo després és cada vegada millor negoci. Així ho constata un estudi fet pel portal immobiliari idealista, que assenyala que la rendibilitat que ofereix la inversió en habitatges per arrendar es va incrementar un 7,3% a l'any 2017, des del 6,3% de l'exercici anterior. I la raó no és altra que l'enfortiment que ha experimentat la demanda de lloguers.
La caiguda del preu del lloguer a Barcelona ha reduït la seva rendibilitat fins al 4,9%
L'estudi, que relaciona els preus de venda i lloguer de diferents productes immobiliaris per calcular la seva rendibilitat bruta, mostra que el local comercial es manté com la inversió immobiliària més rendible. En concret, comprar un local a Espanya per llogar-lo ofereix una rendibilitat bruta del 8,4%, enfront del 8,5% que donava fa un any. Les oficines ofereixen un rendiment del 7,8%, davant del 7,6% de fa un any, i en el cas dels garatges la rendibilitat s'ha situat al 5,5% des del 6,1% de fa 12 mesos.
Entre les capitals espanyoles, Les Palmes de Gran Canària és la que resulta més rendible, amb un 7,8%. La segueixen Lleida (7,7%), Santa Cruz de Tenerife (7,4%), Huelva i Almeria (6,9% en ambdós casos). Per la seva banda, la caiguda del preu del lloguer a Barcelona ha reduït la seva rendibilitat fins al 4,9%, mentre que a Madrid s'ha situat al 5,7%. No obstant això, les rendibilitats més baixes d'Espanya són les que obtenen els propietaris d'habitatges de lloguer a Sant Sebastià (4,2%), la Corunya (4,3%) i Orense (4,3%). A continuació se situa Zamora (4,7%).
LOCALS COMERCIALS I OFICINES
Pel que fa als locals, idealista explica que són el producte que major rendibilitat té a la majoria de les capitals. El major retorn s'obté a Pontevedra (10,7%). El segueixen les rendibilitats de Còrdova i Saragossa, on llancen sengles taxes del 9,5% i 9,4% respectivament.
Els segueixen ciutats com Las Palmas de Gran Canària (9,1%), Oviedo (8,8%) i Barcelona (8,5%). A Madrid la taxa està situada al 7,8%, mentre que Castelló ofereix els locals amb menor atractiu per a l'inversor (només 5,8% de rendibilitat), seguida per Cadis, Logronyo i la Corunya (6,1% als tres casos).
Quant a les oficines, les de Saragossa presenten el retorn més sucós d'entre les capitals, amb un 7,4% de rendibilitat bruta. La segueixen Oviedo (7,1%), Màlaga (7,1%) i Santa Cruz de Tenerife (7%). A Madrid la rendibilitat ascendeix al 6,6%, mentre que a Barcelona baixa fins al 5,8%. En la banda oposada se situen les rendibilitats de la Corunya (4,8%), Valladolid (5,4%), Santander (5,4%), Almeria (5,5%) i València (5,5%).
El portal immobiliari explica que el mercat d'oficines no és tan uniforme com el d'altres productes, per la qual cosa resulta impossible obtenir dades estadístiques de més de la meitat de capitals espanyoles.
Finalment, assenyala que els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l'inversor en moltes capitals. La major rendibilitat s'obté a Palma (7,9%), seguida per Les Palmes de Gran Canària (5,8%) i Màlaga (5,7%). La capital amb els garatges menys rendibles és Salamanca, amb un 2,6%, seguida per la Corunya (3%), Barcelona, Madrid i Vitòria, comparteixen una taxa del 3,1.