La producció industrial torna a terreny positiu al juliol en créixer un 4,4%

És una taxa 8,7 punts superior a la del mes anterior, segons dades de l'INE

Per

Bolsamania | 10 set, 2024

Actualitzat : 12:11

Al juliol, la producció industrial torna a taxes interanuals positives. L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va créixer un 4,4%, xifra que suposa una taxa 8,7 punts superior a la del mes anterior, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Corregit d'efectes estacionals i de calendari, l'IPI va presentar al juliol una caiguda del 0,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa va ser 0,6 punts inferior a la registrada al juny.

Per sectors, i en índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari, Béns intermedis (1,5%) va presentar la taxa anual més elevada. Per contra, Béns d'equip (-4,8%) va registrar la menor.

Per CA, la taxa anual de la producció industrial en va augmentar respecte al juliol del 2023 en 14 i en va disminuir en les altres tres. Les pujades més importants es van produir a La Rioja (+13%), Castella i Lleó (+11,1%), Extremadura (+9,3%) i les Canàries (+7,8%), mentre que les baixades més importants van ser Balears (-9,6%), Astúries (-5,1%) i Aragó (-0,2%).

D'altra banda, en taxa mensual, la producció industrial entre el juliol i el juny, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va registrar una baixada del 0,4%. Aquesta taxa va ser 0,6 punts inferior a l'observada al juny.

Últimas noticias