La producció industrial torna a caure el juliol i se situa a l'1,8%

La variació mensual és del 0,2% en corregir efectes de calendari i estacionals

Per

Bolsamania | 08 set, 2023

La producció industrial espanyola torna a caure el juliol. Després de tornar a taxes negatives el mes de juny passat, l'Índex de Producció Industrial (IPI) va caure un 1,8% en taxa interanual enfront de l'1,5% registrat al mes anterior (corregit a la baixa des de l'1,4%), segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Tot i això, corregida d'efectes estacionals i de calendari, la variació mensual és positiva i registra un augment del 0,2%, 1,2 punts percentuals més que el juny. Respecte a l'any passat, la caiguda és de l'1,8% enfront de la reculada del 3,2% interanual del mes anterior.

Per sectors, l'energètic (-1,3%) i els béns de consum durador (-1,1%) registren taxes negatives respecte al juny. Al costat positiu de la balança, els béns intermedis (+0,9%), els béns d'equip (+0,9%) i els béns de consum no durador (+0,2%) impulsen aquesta referència.

Corregits d'efectes estacionals i en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, els béns d'equip (+5,9%) i els béns de consum no durador (+1,1%) presenten taxes anuals positives. Per contra, l'energia (-10,8%), els béns de consum durador (-7,3%) i els béns intermedis (-2,6%) registren taxes anuals negatives.

Així mateix, les comunitats autònomes en què s'han donat majors increments interanuals han estat Aragó (+5,5%), Castella i Lleó (+4,7%) i Castella-La Manxa (+3,6%). Per contra, els descensos més importants s'han observat a la Regió de Múrcia (-13,3%), Cantàbria (-11,4%) i Andalusia (-8,1%).

Els experts de Pantheon Macroeconomics creuen que aquesta dada dibuixa un “començament lent, encara que no terrible” del tercer trimestre. "La bona notícia és que altres sectors de l'economia espanyola estan contribuint fins ara a mantenir un creixement del PIB decent i per sobre de la mitjana, especialment en comparació amb la resta de les principals economies de la zona euro", expliquen aquests analistes.

Últimas noticias