La producció industrial es recupera amb un creixement del 3,6% l'agost

Amb aquest repunt interanual encadena sis mesos consecutius de taxes positives

Per

Bolsamania | 06 oct, 2021

L'índex de producció industrial va registrar a l'agost un creixement interanual del 3,6%, encadenant sis mesos consecutius de taxes positives, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta taxa és 3,2 punts superior a la del mes de juliol.

Corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta a l'agost una variació de l'1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és d'1,5 punts inferior a la registrada al juliol.

Per sectors, i en índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari, tots presenten taxes anuals positives, excepte energia (-3,6%). Els majors increments es produeixen en béns intermedis (5,1%) i béns de consum no durador (4,1%). Mentre, béns d'equip (3,2%) i energia (0,6%) presenten taxes mensuals positives. Per contra, béns de consum durador (-1,2%), béns intermedis (-1%) i béns de consum no durador (-0,2%) registren taxes mensuals negatives.

Per comunitats autònomes, la taxa anual de la producció industrial augmenta respecte a l'agost de 2020 a 13 d'elles i disminueix a les altres quatre. Els majors increments es produeixen en Principat d'Astúries (17,4%), Illes Balears (13,6%) i País Basc (12,3%). I els majors descensos a Andalusia (-6,8%), Aragó (-5,6%) i Comunitat Foral de Navarra (-4%).

"Amb vista al futur, les dades de les enquestes, com el PMI manufacturer, són consistents amb el sòlid creixement de la producció durant el tercer trimestre, tot i la moderació a l'agost i setembre", assenyalen des de Pantheon Macroeconomics, i afegeixen que sospiten "que les limitacions de l'oferta i l'augment dels costos de les entrades seguiran frenant l'activitat del sector".

Últimas noticias