La producció industrial de la zona euro va augmentar un 1,4% el gener

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, va disminuir un 1,1% a l’Eurozona

Per

Bolsamania | 13 mar, 2019

Actualitzat : 18:22

La producció industrial de la zona euro va augmentar el gener un 1,4% en comparació amb el mes anterior, mentre que enfront de gener del passat exercici, va disminuir un 1,1%, segons les dades estimades publicades aquest dimecres per l'oficina d'estadística comunitària Eurostat.

Pel que fa a tota la Unió Europea (UE), la producció industrial va augmentar el gener un 1% en comparació amb desembre de 2018, mentre que va descendir un 0,4% si es compara amb el mateix mes de l'any anterior.

Per principals agrupacions industrials, la producció d'energia va augmentar un 2,4% a la zona euro el gener en comparació amb el mes precedent. La producció de béns de consum no duradors va pujar un 2%, els béns de consum duradors, un 1,1%, els béns de capital, un 0,9% i els béns intermedis, un 0,2%.

La producció d'energia va augmentar un 2,4% a la zona euro el gener en comparació amb el mes precedent

A la UE, la producció d'energia va augmentar un 1,4%, els béns de consum duradors, un 1,3%, els béns de consum no duradors, un 1%, els béns de capital, un 0,9% i els béns intermedis, un 0,3%.

Per països, els majors increments en la producció industrial es van registrar a Irlanda (15,1%), Croàcia (9,6%) i Eslovènia (5,9%). Per contra, els majors descensos es van observar a Dinamarca (8,6%), Letònia (3,6%) i Romania (1,5%).

En comparació anual, la producció de béns de capital va disminuir un 3% a la zona euro, els béns intermedis, en un 1,8% i els béns de consum duradors, en un 1,2%, mentre que la producció de béns de consum no duradors va augmentar en un 0,7% i l'energia, en 4,0%.

Mentrestant, a tota la UE, la producció de béns de capital va caure un 2,4%, els béns intermedis, un 1,2% i els béns de consum duradors, un 0,1%, mentre que la producció de béns de consum no duradors va augmentar un 1,4% i l'energia, un 2,9%.

En termes interanuals, les majors disminucions de la producció industrial es van registrar a Irlanda (6,2%), Luxemburg (4,2%) i Alemanya (3,4%). No obstant això, els majors increments es van observar a Eslovàquia (7,2%), Polònia (6,1%) i Lituània (5,9%).

Últimas noticias