La producció industrial cau un 3,6% al març després d'onze mesos en positiu

Tots els béns que componen l'índex, excepte l'energia, van llançar xifres negatives

Per

Bolsamania | 09 mai, 2018

L'Índex de Producció Industrial (IPI) va tancar el mes de març caient un 3,6% en termes interanuals, per primera vegada en onze mesos. En termes corregits d'efectes estacionals i de calendari, la variació va ser positiva (+5,1%) respecte al mateix mes de l'any anterior i 2,1 punts per sobre de la dada de febrer. Així ho publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dimecres.

En concret, tots els béns que componen l'índex van llançar xifres negatives, excepte l'energia (+7,7%). La producció de béns de consum durador i no durador va caure un 12,5% i 5,5% respectivament al març. El resultat de béns d'equip (-6,3%) i béns intermedis (-6,0%) també va ser negatiu. Per als índexs corregits d'efectes estacionals, tots els sectors presenten taxes anuals positives, amb l'energia (+9,7%), béns d'equip (+4,9%) i béns intermedis (+3,3%) van registrar els majors augments de producció.

Per comunitat autònoma, la taxa de producció industrial al març va ser positiva en cinc comunitats autònomes. Els majors augments es van produir a Galícia (+6,7%), Extremadura (+5,0%) i Cantàbria (+2,2%). Per la seva banda, les comunitats amb les taxes anuals més negatives van ser la Rioja (-9,8%), Comunitat Foral de Navarra (-7,9%) i País Basc (-7,0%).

IPI. Font: INE

Últimas noticias