La lliura posa el seu ral·li en mans de May i la cimera sobre el Brexit

La premier es dirigeix als líders comunitaris per tirar endavant el seu pla de divorci

Per

Bolsamania | 19 set, 2018

Actualitzat : 12:10

La lliura està gaudint d'un 'momentum' que ha elevat la seva cotització fins a un màxim de gairebé vuit setmanes aquest dimecres a l'avantsala de la cimera informal que la primera ministra, Theresa May, celebra amb els líders de la Unió Europea (UE) a Salzburg. La divisa britànica ha retrocedit marginalment des de la fita no vista des de finals de juliol, però manté els 1,3155 dòlars, ja que els mercats "comencen a assumir la idea que el Brexit potser no serà tan dolent", comenta Kathleen Brooks, analista de Capital Index.

Des dels mínims de 2018, la divisa britànica ha protagonitzat un ral·li d'un 4%, a mesura que s'han evaporat les pors que el divorci entre Londres i Brussel·les acabaria sense acord. La creixent confiança que el país arribarà a un acord amb l'Europa de 'vint-i-set' ha animat els inversors a desempallegar-se de les seves posicions curtes en la moneda i consideren la reunió d'aquest dimecres com "un punt d'inflexió, ja que es decidirà si May és capaç de sortir-se amb la seva i aconseguir que la UE accepti el seu pla d'accés al mercat comú i comerç amb el bloc", apunta Brooks.

No obstant això, l'experta avisa no ser massa optimistes, ja que és poc probable que "la 'premier' obtingui exactament el que vulgui del Brexit". De fet, avisa que la lliura "pot caure amb força" si les coses van malament i la cimera decanta la balança de nou cap a un escenari de no acord. Jane Foley, analista de Rabobank, avisa per la seva part que les friccions al partit conservador de May "també pot llastrar una moneda extremadament vulnerable al flux de notícies". Al final, avisa que encara queda un llarg recorregut fins al novembre, per la qual cosa el ral·li pot descarrilar-se.

La moneda ha avançat un 1,3% enfront del dòlar aquesta setmana i s'ha debilitat marginalment contra l'euro, que opera en el mateix rang que dimarts contra el dòlar i tracta de consolidar els 1,17 dòlars.

LES DIVISES TAMPOC FAN CAS A LA GUERRA COMERCIAL

A la resta d’encreuaments, l'acció és més aviat escassa, amb un dòlar que es manté sense grans canvis tot i que la guerra comercial entre la Xina i els EUA ha escalat després de la imposició de nous aranzels mutus per valor de 260.000 milions de dòlars.

El ien es canvia de mans a les 112,30 / 40 unitats contra el dòlar i el iuan puja marginalment. El peso argentí busca consolidar la recent caiguda, tot i que es manté sobre els 39,720 pesos en preus de tancament i la lira turca presenta pocs canvis i avança un 0,75%.

Últimas noticias