La lliura es manté estable després del nou confinament dur al Regne Unit

La moneda britànica va viure la seva major caiguda en gairebé un mes aquest dilluns

Per

Bolsamania | 05 gen, 2021

GBP/USD

09:36 20/09/24

  • 1,33
  • 0,33%0,00
  • Max: 1,33
  • Min: 1,33
  • Volume: -
  • MM 200 : -

La lliura esterlina es manté estable dimarts al voltant dels 1,3580 dòlars, després que dilluns deixés la seva caiguda més gran diària en prop d'un mes, com a reacció a l'enduriment de les restriccions contra el coronavirus al Regne Unit. El ràpid augment per les infeccions de la nova soca de virus ha obligat el primer ministre, Boris Johnson, a imposar un nou confinament nacional.

Arran d'aquesta decisió, la moneda va cedir més d'un 0,7%, el seu major declivi des de la sessió del 10 de desembre. Abans de la correcció, la divisa havia conquerit el preu dels 1,37 dòlars, nivell no vist des de maig de 2018. L'euro es manté ferm als 0,9020 lliures, després del màxim de dilluns als 0,9050 lliures. Davant el dòlar, la moneda única també corregeix posicions després del màxim des d'abril de 2018 per sobre dels 1,23 dòlars de dilluns.

L'ordre de Johnson obliga a tancar comerços, restaurants, bars, pubs, cinemes, teatres i museus després que els hospitals hagin sofert importants col·lapses. "En aquests moments, els nostres hospitals estan sotmesos a la major pressió registrada fins ara, amb 27.000 pacients de la Covid-19", ha detallat Johnson. "Està clar que hem de fer més per tenir aquesta nova variant sota control mentre les nostres vacunes són llançades", ha explicat durant la seva compareixença davant els mitjans.

El tancament comença a partir de la mitjanit de dimarts (confinament a casa amb sortides per motius excepcionals) i el Parlament haurà de votar avui mateix la mesura, fins al 15 de febrer com a mínim. A més, "els inversors, que han dipositat gran confiança en la campanya de vacunació estan veient com fins ara el ritme a què els ciutadans estan sent vacunats està sent molt més lent del previst", comenten els experts de Renta 4.

Els experts auguren conseqüències catastròfiques per a l'economia, ja que és molt probable que aquest nou confinament similar al del març de 2020 "trenqui la columna vertebral de molts negocis", indica Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. "Bàsicament, tenim dues plagues, primer és el propi virus, i després tenim el govern del Regne Unit, que és completament incompetent en el control del virus", valora l'analista. "El fet que els negocis no essencials es tanquin almenys fins a mitjans de febrer, deixa escasses possibilitats de supervivència per a moltes empreses. Això es deu al fet que no s'ha anunciat cap suport econòmic", afegeix.

Últimas noticias