La lliura es manté apuntalada per l'optimisme al voltant del Brexit i el dòlar, de camí a pèrdues mensuals

Si flueixen les notícies positives, es pot intentar un assalt als 1,3700-1,3800 dòlars en el cable (lliura / dòlar)

Per

Bolsamania | 30 nov, 2017

Amb un euro emmarcat en un moviment de consolidació contra el dòlar, que va camí de rubricar un mes de pèrdues a l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis rivals, el llustre de la lliura és un bàlsam per als inversors al mercat de les divises. La moneda britànica segueix ben apuntalada per l'esperança que el Regne Unit i la Unió Europea (UE) arribin a un acord sobre els termes del divorci al desembre i es manté en el seu rècord de dos mesos contra el 'bitllet verd'.

L'euro segueix encapsulat en un rang estret entre els 1,1875 i els 1,1850 dòlars, mentre la divisa britànica tracta de perllongar el seu ral·li fins als 1,3500 dòlars, després de deixar un màxim no vist des del 26 de setembre als 1,3480 dòlars. Després d'aquest auge, acumula un avanç d'un 1,4% al mes de novembre. En el seu encreuament contra l'euro, la lliura també arriba a una fita de tres setmanes a les 0,8800 unitats.

La caiguda en les figures de la confiança del consumidor ha estat "totalment ignorada, i el moviment actual es basa en els informes dels mitjans de comunicació en lloc dels informes oficials", avisa Hussein Saied, analista d’FXTM. L'expert creu que la lliura "segueix estant massa depreciada des d'una perspectiva fonamental, els alcistes de la lliura esterlina poden sentir decebuts si no s'arriba a un acord durant la cimera de la UE de mitjans de desembre", avisa l'expert. "No obstant això, si les notícies positives segueixen fluint, el cable (lliura/dòlar) podria dirigir-se cap als 1,3600-1,3800 dòlars durant els pròxims dies", aventura l'expert.

En aquest sentit, el principi d'acord sobre la quantitat que el Regne Unit haurà de pagar pel Brexit impulsa la moneda. Segons 'The Telegraph', s'ha arribat a un acord preliminar, no definitiu, pel qual la primera ministra britànica, Theresa May, accepta abonar entre 40.000 i 49.000 milions de lliures (entre 45.000 milions i 55.000 milions d'euros) al bloc comunitari com a part del procés de sortida dels britànics del club europeu. No obstant això, la xifra final quedarà oberta i dependrà de la metodologia que s'utilitzi per calcular-la.

Es tracta d'un pas previ a la reunió crucial de dinar del proper dilluns 4 de desembre entre la primera ministra Theresa May i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. La quantitat final encara s'ha de calcular de forma precisa, si bé aquests números comencen a aproximar-se a la postura defensada des de Brussel·les al voltant dels costos del procés i superen en un 50% la proposta inicial britànica.

EL DÒLAR, SENSE GRANS VAIVENS

En canvi, les notícies optimistes que arriben des de l'economia dels EUA, entre les dades positives i l'increment de les pressions sobre els preus que ha observat la Reserva Federal (Fed) i que ha publicat al seu últim Llibre Beige, o les declaracions de la presidenta del banc central sortint, Janet Yellen, que al seu discurs de comiat ha receptat més pujades de tipus, no han animat el dòlar. Tot això va quedar eclipsat per la burocràcia al voltant del procés legislatiu de la reforma tributària de Donald Trump.

Ni la revisió del PIB a l'alça ni el rècord de 17 anys de la confiança del consumidor han estat suficients per als inversors que, al seu lloc "se centren en el progrés de la llei sobre impostos que, si s'aprova oferirà un gran impuls al dòlar, ja que ha dominat l'ànim dels operadors durant gran part de l'any", assenyalen analistes d'US Bank Wealth Management.

Amb aquest llast, el dòlar va camí de tancar un mes amb una caiguda d'un 1,9% contra l'euro i d'un 1,5% enfront del ien. Tot i això, la divisa nipona s'allunya de la seva fita de 10 setmanes de dilluns i ni tan sols la més recent crisi a la península de Corea posa en joc el seu paper d'actiu refugi. El llançament d'un altre míssil balístic per part de Pyongyang obre un nou capítol a les tensions amb Washington, però la reacció en les divises i en la resta de mercats és inexistent, per ara.

Últimas noticias