La inflació de l'eurozona cau un 0,3% al setembre i toca els mínims de 2016

Aprofundeix en una dècima la reculada interanual observada a l'agost, segons Eurostat

Per

Europa Press | 16 oct, 2020

La inflació de la zona euro va registrar una caiguda del 0,3% al setembre en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, aprofundint en una dècima la reculada interanual observada a l'agost. Això suposa la lectura més feble de l'Índex de Preus al Consum (IPC) dels Dinou des d'abril de 2016, segons ha informat aquest dijous l'oficina comunitària d'estadística Eurostat.

En el conjunt dels Vint-i-set, l'increment de preus s'ha moderat al setembre al 0,3%, una dècima menys que a l'agost.

En el novè mes de l'any, els preus de l'energia es van abaratir un 8,2% interanual, respecte de la caiguda del 7,8% d'agost, mentre que els aliments frescos van pujar un 3,1%, per sobre de l'alça del 2,3% del mes anterior. Per part seva, els serveis van registrar una pujada de preus interanual del 0,5%, dues dècimes inferior a l'observada a l'agost.

En el cas dels béns industrials no energètics, els preus van caure un 0,3% a l'eurozona, després de baixar un 0,1% interanual el mes anterior.

En excloure l'efecte de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar en un 0,6% al setembre, comparat amb el 0,7% d'agost, mentre que en deixar fora del càlcul també el preu dels aliments, el tabac i l'alcohol, els preus van pujar un 0,2%, comparat amb el 0,4% del mes anterior.

Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, les majors pujades de preus es van observar a Polònia (+3,8%), Hongria (+3,4%) i República Txeca (+3,3%), mentre que els descensos més acusats van correspondre a Grècia (-2,3%), Xipre (-1,9%) i Estònia (-1,3%).

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al setembre en un -0,6%, reduint a tres dècimes al diferencial de preus favorable respecte de la zona euro. Es tracta del sisè mes consecutiu en el qual es registra una baixada de preus interanual a Espanya.

Últimas noticias