La inflació PCE dels Estats Units baixa al 2,2% a l'agost i la subjacent repunta al 2,7%

L'índex general millora les previsions del consens

Per

Bolsamania | 27 set, 2024

Actualitzat : 18:14

El deflactor de consum privat PCE als Estats Units s'ha moderat més del que s'esperava a l'agost fins al 2,2% en taxa interanual, des del 2,5% del juliol, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç nord-americà. Pel que fa a la inflació subjacent, ha registrat un lleuger repunt i s'ha situat al 2,7%, enfront del 2,6% del mes anterior, i en línia amb les expectatives.

En termes mensuals, la taxa general ha avançat un 0,1%, per la qual cosa millora lleument la pujada del juliol (+0,2%) i iguala les previsions de consens. La variable subjacent, per part seva, també s'ha anotat un increment del 0,1% i ofereix una lectura més positiva que el 0,2% del mes previ i estimat pel mercat.

Pel que fa al mes anterior, els preus dels béns han disminuït un 0,2% i els preus dels serveis han sumat un 0,2%. Els preus dels aliments han augmentat un 0,1% i els de l'energia han baixat un 0,8%.

I enfront del mateix mes del 2023, els preus dels béns han caigut un 0,9% i els preus dels serveis s'han incrementat un 3,7%, mentre els dels aliments s'han elevat un 1,1% i els de l'energia han disminuït un 5,0%.

A més, els ingressos personals han pujat un 0,2% en taxa mensual (50.500 milions de dòlars), com també els ingressos personals disponibles (34.200 milions de dòlars) i les despeses de consum personal (47.200 milions de dòlars).

"Després de la decisió de la Reserva Federal d'aplicar una retallada més gran de 50 punts bàsics, és probable que l'informe de l'índex PCE hagi fet témer els inversors que la Fed hauria d'haver optat per una retallada de 25 punts bàsics. Afortunadament, l'indicador de inflació preferit de la Fed no va mostrar cap evolució preocupant al mes d'agost, ja que tant el PCE subjacent intermensual com l'índex de preus PCE interanual no van complir les expectatives", valora Bret Kenwell, analista d'inversions d'eToro.

Per a l'expert, "tot i que les retallades de tipus de la Reserva Federal trigaran a calar al sistema financer, la inflació sembla seguir una via descendent sostinguda. Encara que la lluita de la Fed contra la inflació no s'ha acabat, té sentit centrar-se en el mercat laboral, que ha mostrat debilitat als últims mesos".

Quasar Elizundia, estrateg de recerca de Pepperstone, afirma que "les dades de PCE i de despesa personal suggereixen un refredament de la inflació i el consum, cosa que augmenta la probabilitat d'un cicle de retallades de taxes més agressiu per part de la Fed, mentre que el dòlar nord-americà enfronta pressions a la baixa als mercats de divises”.

Últimas noticias