La inflació es desploma vuit dècimes al setembre, fins a l'1,5%, mínims del 2021

La taxa subjacent es modera tres dècimes, al 2,4%, el valor més baix des del gener del 2022

Per

Bolsamania | 27 set, 2024

Actualitzat : 11:59

Fort descens de la inflació al setembre. L'Índex de Preus de Consum (IPC) es va relaxar vuit dècimes, fins a situar-se a l'1,5%, la xifra més baixa des del març del 2021, segons les dades avançades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Com expliquen, aquesta evolució es deu, principalment, al descens dels preus dels carburants, i també, encara que en menor mesura, a la disminució dels preus d'alimentació i de l'electricitat, enfront de la pujada del setembre del 2023.

També influeixen en la caiguda de l'IPC l'oci i la cultura, els preus dels quals baixen amb més intensitat que al mateix mes de l'any anterior.

Així, la inflació encadena quatre mesos consecutius a la baixa.

Per la seva banda, la inflació subjacent, és a dir, l'índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics, es va moderar tres dècimes, fins al 2,4%, el nivell més baix des del gener del 2022.

Des del Ministeri d'Economia han destacat la "notable" reducció de la inflació, i s'han col·locat per sota de l'objectiu del Banc Central Europeu (BCE).

"La reducció continuada de la inflació continua posant de manifest l'eficàcia de les mesures i la capacitat de l'economia espanyola de compatibilitzar el creixement més gran entre els principals països de la zona euro, amb una moderació dels preus", han afegit.

En taxa mensual, els preus van caure un 0,6%, amb el descens més important des del setembre del 2022.

D'altra banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va registrar una baixada de set dècimes, fins a situar-se al setembre a l'1,7%.

Les dades definitives de la inflació del setembre seran publicades per l'INE el proper 15 d'octubre.

Últimas noticias