La inflació de l’Eurozona es va moderar a l'1,4% el gener per l'energia
Suposa el repunt més feble des d'abril de 2018 i una dècima inferior a la pujada de desembre
La taxa d'inflació interanual de l’Eurozona es va situar el gener a l'1,4%, percentatge que suposa el repunt de preus més feble des d'abril de 2018 i una dècima inferior a la pujada registrada el desembre del 2018, la lectura inicial de la qual de l'1,6% ha estat revisada a la baixa per l'oficina europea d'estadística, Eurostat.
En el cas d'Espanya, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual a l'1% el gener, la qual cosa implica un diferencial de preus de quatre dècimes favorable a l'economia espanyola.
Durant el primer mes de 2019, el preu de l'energia va registrar una pujada interanual del 2,7% a la zona euro
Durant el primer mes de 2019, el preu de l'energia va registrar una pujada interanual del 2,7% a la zona euro, enfront del 5,5% de desembre, mentre que els aliments frescos es van encarir un 1,8%, en línia amb el mes anterior, i els serveis, un 1,6%, tres dècimes més que el desembre de 2018.
Sense tenir en compte l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació de la zona euro es va situar el gener a l'1,2% interanual, una dècima més que el desembre, mentre que en excloure de l'índex l'energia, els aliments frescos i el tabac, la inflació subjacent va ser de l’1,1%, dues dècimes per sobre de la pujada observada el mes anterior.
En el conjunt de la Unió Europea (UE), la taxa d'inflació interanual de gener es va situar a l'1,5%, enfront de l’1,6% de desembre de 2018. Entre els països de la UE amb dades disponibles, les majors pujades de preus es van observar a Romania (3,2%), Letònia (2,9%), Estònia i Hongria (2,8%), mentre que els increments més moderats van correspondre a Grècia (0,5%), Croàcia i Portugal (0,6%).