La inflació de la Xina es va accelerar al 1,6% en desembre

El Shanghai ha tornat a registrar aquest dilluns una nova caiguda del 5%

Per

Bolsamania | 11 gen, 2016

Actualitzat : 10:43

La taxa d’inflació interanual de la Xina es va situar al desembre en l’1,6%, una dècima per sobre de l’1,5% registrat en el mes anterior, segons les dades publicades pel Buró Nacional d’Estadística del gegant asiàtic.

Els preus van registrar al desembre una pujada de l’1,7% a les ciutats i de l’1.5% a les àrees rurals. Els béns de consum van registra una pujada de preus de l’1,5% i els serveis es van encarir un 2,1%, informa Europa Press.

En concret, el preu dels aliments va experimentar durant el passat mes de desembre una alça interanual del 2,7%, mentre els productes no alimentaris van pujar un 1,1%.

D’aquesta manera, en el conjunt de 2015 la taxa d’inflació mitjana registrada a la Xina va assolir l’1,5%.

D’altra banda, l’agència estadística xinesa va informar que els preus de producció industrial van retrocedir al desembre un 5,9% interanual, la qual cosa suposa la quaranta-sisena baixada consecutiva de la inflació majorista.

FORTES CAIGUDES DE NOU

El Shanghai ha tornar a caure amb forma aquest dilluns, tancant amb descensos del 5,32%. El Hang Seng xinès s’ha deixat un 2,76%, finals 10.889 punts.

Aquestes retallades a la Xina d’aquest dilluns venen després de les fortes caigudes del dilluns i dijous passats (-7% cada un d’aquests dies). A la jornada de divendres passat, les borses de la Xina ens va donar un lleuger respir després que les autoritats anunciessin que retiraven les últimes mesures imposades per controlar la volatilitat dels seus índexs.

En general, les mesures anunciades per les autoritats i pel Banc Central de la Xina no estan convencent els inversors, que segueixen amoïnats per l’abast de la feblesa de l’economia del gegant asiàtic.

Últimas noticias