La inflació d'Alemanya se situa al febrer a l'1,3%, en positiu per segon mes

Respecte al gener, l'Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar un 0,7%

Per

Bolsamania | 12 mar, 2021

La taxa d'inflació interanual a Alemanya es va situar al febrer a l'1,3%, mentre que respecte al gener va pujar un 0,7%, segons ha informat aquest divendres l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), que confirma així les dades provisionals difoses a principis del mes.

L'índex de Preus al Consum (IPC) es col·loca així per segon mes consecutiu en positiu després de la suspensió de la rebaixa temporal de l'IVA aplicada durant el segon semestre del l'any passat per impulsar el consum i contrarestar l'impacte de la pandèmia del coronavirus i arriba gairebé al nivell previ a la crisi.

Els béns en general es van encarir un 1% entre febrer de 2020 i de 2021. Els productes energètics van resultar un 0,3% interanual més cars, després d'una caiguda del 2,3% al gener.

Al febrer es van encarir sobretot els carburants (un 2,4%), el gas natural (un 2,1%) i el gasoil lleuger per a calefacció (un 1,1%), entre altres raons per la tarifació del carboni des de començaments d'any, així com per l'augment dels preus en el mercat del cru.

Els preus dels aliments van pujar un 1,4%, en menor mesura respecte a l'augment del 2,2% al gener. Es van encarir sobretot els dolços i els productes lactis (un 2,7%).

Sense tenir en compte l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació s'hauria situat al febrer a l'1,4% a l'igual que sense tenir en compte l'energia i els aliments. En tant, el tabac es va encarir notablement (un 3,9%), mentre que els telèfons mòbils es van abaratir considerablement (un 9,2%).

Els serveis es van encarir un 1,4%, entre els quals l'arrendament d'habitatges va pujar un 1,3%. Destaca l'augment de preus de serveis en institucions socials (un 6,5%), així com els financers (un 6,2%). Els serveis de telecomunicacions, per contra, van resultar un 1% més barats.

L'IPC harmonitzat per a Alemanya, el que es calcula amb criteris comunitaris, es va elevar al febrer un 1,6% en termes interanuals i un 0,6% respecte al mes anterior.

Últimas noticias