La inflació d'Alemanya es relaxa al 6,2% el juliol i la subjacent cau al 6,5%

Els aliments van registrar un creixement superior a la mitjana, segons indica Destatis

Per

Bolsamania | 28 jul, 2023

La inflació dona un respir a Alemanya. L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) de la major economia de la zona de l'euro es va situar al 6,2% al juliol, dues dècimes menys que al mes anterior i en línia amb el que esperava el consens. Per part seva, la taxa subjacent ha caigut fins al 5,5%, tres dècimes menys que la dada del juny i una per sota de la previsió dels experts.

Segons ha informat Destatis, l'oficina estadística del país alemany, la inflació general va escalar un 0,3% en termes intermensuals, mentre que l'IPC harmonitzat, que es va situar al 6,5% en taxa interanual (6,8% al juny ), va avançar un 0,5% respecte al mes anterior.

De la mateixa manera, l'agència alemanya destaca que els preus dels aliments van continuar registrant un creixement superior a la mitjana el juliol i van repuntar un 11% al setè mes de l'any. De la mateixa manera, els preus de l'energia van repuntar un 5,7%, a causa, entre altres coses, d'un efecte de base causat per un descens el juliol del 2022.

"Aquest efecte base va deure's a la supressió del recàrrec EEG a partir de l'1 de juliol de 2022, una mesura del tercer paquet de mesures d'alleujament del Govern Federal. El juny de 2023, l'augment interanual dels preus de l'energia va ser del +3,0%", detalla Destatis.

Alhora, el preu dels serveis es va incrementar un 5,2%. Segons l'oficina estadística alemanya, això es deu a l'efecte de base a causa de la disponibilitat dels bitllets de transport subvencionats pel Govern Federal entre juny i agost del 2022.

Les dades definitives del mes de juliol es publicaran el proper 8 d'agost.

"La inflació subjacent es mantindrà alta i estable durant l'estiu, abans de registrar un fort descens a partir del setembre. Setembre és l'última oportunitat per als 'falcons' del Banc Central Europeu (BCE) d'aconseguir una última pujada. Després d'això, la majoria del Consell s'inclinarà clarament per una pausa i, finalment, creiem que per retallades, al primer trimestre", assenyalen des de Pantheon Macroeconomics.

Últimas noticias