La inflació d'Alemanya cau al 3,8% l'octubre, el nivell més baix des d'agost del 2021

La taxa subjacent ha baixat al 4,3%

Per

Bolsamania | 30 oct, 2023

La inflació d'Alemanya ha caigut al 3,8% interanual l'octubre des del 4,5% del mes anterior, segons càlculs preliminars de Destatis, l'oficina estadística federal, que assenyala que és el nivell més baix registrat des de l'agost de 2021. Aquest descens ha estat més gran que anticipava el consens, que esperava que s'ubiqués al 4%. En termes mensuals, l'IPC es manté sense canvis des del setembre.

A més, l'IPC harmonitzat va caure al 3% respecte al mateix mes de l'any anterior i va baixar un 0,2% enfront del setembre d'aquest any.

Per la seva banda, la taxa subjacent, que exclou del càlcul els preus de l'energia i els aliments, ha baixat fins al 4,3% al registre interanual, percentatge que suposa una caiguda de tres dècimes des del 4,6% del setembre.

Segons l'organisme que difon les dades, "la caiguda interanual dels preus de l'energia del 3,2% va tenir un efecte particularment moderador sobre la taxa d'inflació a l'octubre del 2023", gràcies en part a un "efecte de base a causa del molt alt nivell de preus de l'energia l'any anterior”.

Anteriorment, els preus de l'energia van disminuir interanualment per última vegada el gener del 2021, quan van registrar una caiguda del 2% en comparació amb el nivell del gener del 2020.

Per contra, els preus dels aliments es mantenen l'octubre "significativament més alts" (+6,1%) que el mateix mes del 2022, encara que es troben al nivell d'augment més baix des del febrer del 2022 (+5,4% sobre febrer de 2021).

Els analistes de Pantheon Macroeconomics subratllen que “la caiguda de la inflació alemanya es va accelerar a principis del quart trimestre”.

"De cara al futur, creiem que tant la inflació subjacent com la general cauran encara més, encara que aquesta última serà volàtil a causa dels efectes de base, especialment el desembre, quan la inflació energètica augmentarà", afegeixen.

Últimas noticias