La inflació alemanya cau fins al 7,2% a l'abril des del 7,4% del març

La taxa harmonitzada va disminuir 0,2 punts percentuals, fins al 7,6%

Per

Bolsamania | 10 mai, 2023

La inflació general a Alemanya va caure al 7,2% interanual a l'abril, des del 7,4% del març, coincidint amb la previsió del consens i la primera estimació. La taxa harmonitzada va disminuir 0,2 punts percentuals, fins al 7,6%, també en línia amb la primera estimació i el consens. La taxa subjacent, que exclou energia i aliments, es va mantenir al 5,8%.

"La taxa d'inflació s'ha afeblit per segon mes consecutiu, però es manté a un nivell alt", afirma Ruth Brand, presidenta de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), i afegeix: "Els aliments continuen sent el motor de preus més fort entre els béns i serveis a la cistella de la compra a l'abril.” Els preus al consumidor van pujar un 0,4% a l'abril del 2023 en comparació amb el març del 2023.

La caiguda de la inflació dels aliments, fins al 17,2% després del 22,3% del març, va ser el principal motor del descens de la inflació general al començament del segon trimestre. Tot i això, Destatis destaca que a l'abril de 2023, igual que en mesos anteriors, es van observar augments de preus per a tots els grups d'aliments, especialment els lactis (+34,8%), pa i cereals (+21,3%), peixos, productes de la pesca i marisc (+19,7%) i sucre, melmelada, mel i altres dolços (+19,6%).

L'abril del 2023, els preus dels productes energètics van ser un 6,8% superiors als del mateix mes de l'any anterior. Després d'un debilitament significatiu el març del 2023 (+3,5%), la inflació va tornar a augmentar, però continuava sent per sota de la taxa d'inflació general. El repunt de la inflació energètica va deure's principalment a canvis en els efectes de base després de la volatilitat de l'any passat arran de la invasió russa d'Ucraïna.

Els experts de Pantheon creuen que "no és el començament d'un repunt sostingut de la inflació energètica".

Segons aquests economistes, la inflació general s'ha allunyat clarament del seu nivell màxim, i continuarà reculant durant els propers sis a dotze mesos. Tot i això, destaquen que la inflació subjacent encara és elevada.

"L'alleujament està arribant, però trigarà a manifestar-se en les dades, cosa que indica que el BCE, centrat directament en la inflació subjacent més que en els indicadors avançats, té marge per a unes quantes pujades de tipus més", comenten des de Pantheon.

Últimas noticias