La fi de la tarifa regulada de gas augmentarà la factura de les comunitats fins a un 100%

El proper 1 de gener hauran de contractar el subministrament amb comercialitzadores del mercat lliure

Per

Bolsamania | 05 oct, 2023

Des del proper 1 de gener les comunitats de veïns no podran estar acollides a la tarifa regulada de gas, coneguda com a TUR, cosa que provocarà increments en la factura de fins a un 100%, segons recull Selectra.

La desaparició d'aquesta tarifa es deu al fet que a la Disposició addicional tercera de l'Ordre TED/1072/2023, del 26 de setembre, per la qual s'estableixen els càrrecs del sistema gasista i la retribució i els cànons dels emmagatzemaments subterranis bàsics per a l'any de gas 2024 s'estableix que des del proper 1 de gener del 2024 s'haurà de contractar amb una comercialitzadora del mercat lliure.

Aquesta mesura provocarà que en aquelles comunitats petites amb un consum anual de 150.000 kWh adscrites a aquesta tarifa passarien de pagar de 6.600 a 13.500 euros a l'any. Per part seva, una comunitat amb un consum de 400.000 kWh i tarifa RL 5, passarien de pagar 19.100 a 36.600 euros en perdre-la.

Així, les comercialitzadores d'últim recurs han d'informar els subjectes acollits a la tarifa de la necessitat de canviar-la, encara que per a aquelles que no el tramitin, s'establirà una tarifa transitòria.

La tarifa regulada de gas natural va ser dissenyada l'octubre de 2022 per a aquelles comunitats de propietaris que complissin amb els requisits establerts pel ministeri de Transició Ecològica, com estar al corrent de pagament, haver tingut instal·lats repartidors de consums individuals o haver superat les revisions i inspeccions obligatòries de la caldera.

Últimas noticias