La confiança sobre l'economia de l'Eurozona es manté estable al juny

L'índex ESI de la Comissió Europea es manté pla per tercer mes consecutiu

Per

Bolsamania | 28 jun, 2018

L'índex de confiança econòmica (ESI) es va mantenir pràcticament pla al juny (-0,2 punts) per tercer mes consecutiu per posar-se als 112,3 punts, un resultat que millora en tres dècimes les previsions del mercat. Puntuació que continua en línia sobre el sentir dels enquestats sobre la Unió Europea (UE) que presenta un resultat de 112,2 punts i una caiguda de sis dècimes davant la dada anterior.

Aquest indicador, publicat per la Comissió Europea, va reduir el seu rendiment fruit d'una menor confiança dels consumidors així com d'empresaris de la construcció que no va poder compensar un millor o intacte sentiment sobre la indústria, els serveis i el comerç minorista. Entre les grans economies del bloc l'ESI va millorar la seva puntuació a Itàlia (+1,2%), i França (+1,0 punts), mentre que es va reduir a Alemanya (-0,8 punts) i Holanda (-1,8% punts). A Espanya, el resultat es va mantenir estable.

La confiança en la indústria no va experimentar cap canvi (+0,0) després d'un millor sentiment dels seus empresaris sobre els nivells de producció, però un pitjor registre sobre el nivell de comandes actuals, especialment aquells amb origen a l'estranger. La puntuació del sector serveis es va mantenir també estable (+0,0) al juny amb un creixent pessimisme sobre la demanda actual dels clients.

El comerç al detall va millorar tímidament el seu resultat (+0,1) gràcies a una millor reacció dels enquestats a la situació actual del sector i unes perspectives estables sobre el nivell de futur de comandes.

En contraposició, la confiança dels empresaris de la zona euro a la construcció va minvar de manera clara (-1,5) fruit d'una pitjor avaluació sobre les capacitats de contractació del sector així com del nivell de comandes actuals. Finalment, la confiança dels consumidors va caure moderadament (-0,7) per unes pitjors previsions sobre el futur econòmic del bloc monetari, així com del mercat laboral i del volum d'estalvi de les famílies.

El sector financer, no inclòs en el còmput general de l'índex ESI, va donar un resultat 1,6 punts millor que en la revisió de maig gràcies a un millor resultat de les enquestes sobre la demanda actual del mercat.

Font: Comissió Europea

Últimas noticias