La confiança inversora puja a Alemanya al -36,7 al novembre, segons el Zew

La dada ha estat millor del previst

Per

Bolsamania | 15 nov, 2022

"Les expectatives econòmiques augmenten considerablement". Aquesta és la conclusió que treu l'institut Zew sobre les dades de la confiança inversora a Alemanya conegudes aquest dimarts. L'indicador ha pujat al mes de novembre fins a -36,7, una dada que ha estat millor del previst, ja que s'esperava una lectura de -50,0.

Segons la nota publicada pel Zew, l'indicador de sentiment econòmic va augmentar en 22,5 punts, fins a la dada esmentada de -36,7 (a l'octubre va ser de -59,2), mentre que la valoració de la situació econòmica a Alemanya també va millorar al novembre i actualment se situa en -64,5 punts, 7,7 punts més que al mes anterior.

D'aquesta manera, les perspectives econòmiques d'Alemanya han millorat significativament en comparació amb l'octubre, però "continuen sent negatives".

"L'indicador Zew de sentiment econòmic torna a pujar al novembre. És probable que això estigui relacionat, sobretot, amb l'esperança que les taxes d'inflació baixin aviat. En aquest cas, els responsables polítics no haurien de frenar la política monetària amb tanta força i/o durant tant de temps com es tem. Tot i això, les perspectives econòmiques de l'economia alemanya continuen sent clarament negatives", comenta el president del Zew, Achim Wambach, sobre les dades.

El sentiment dels experts del mercat financer respecte a l'evolució econòmica de la zona de l'euro va pujar 21 punts fins a un valor de -38,7 punts al novembre. L'indicador de situació també va registrar un augment i se situa actualment a -65,1 punts, 5,5 punts per sobre del valor del mes anterior.

Les expectatives d'inflació per a la zona euro van tornar a disminuir significativament al novembre. Actualment se situen a -52,2 punts, 16,4 punts per sota del valor d'octubre.

Des de Pantheon Macroeconomics es mostren contundents: "No ens hem d'entusiasmar gaire amb el repunt d'aquest índex, ja que és molt volàtil i està poc relacionat amb les dades d'activitat. Les perspectives de l'economia alemanya continuen sent poc favorables, ara com ara", diuen els experts de la firma britànica.

Per la seva banda, els estrategs d'Oxford Economics assenyalen que la millora a l'enquesta “es va concentrar més en les expectatives futures que en les condicions actuals, per la qual cosa creiem que la lectura justa de la situació és que el creixement hauria de millorar amb el temps, una vegada hem superat la fase més aguda de la pressió dels vents en contra actuals, com l'alta inflació i les pujades dels tipus d'interès”.

Últimas noticias