La confiança empresarial alemanya cau lleugerament a l'agost, segons l'Ifo

També es deterioren tant l'índex del clima empresarial com el de la situació actual

Per

Bolsamania | 25 ago, 2022

L'índex de clima empresarial alemany va caure a l'agost a 88,5 punts, des dels 88,7 punts del juliol. segons l'enquesta publicada per l'Institut Ifo de Recerca Econòmica.

El subíndex per a la situació actual es va situar en 97,5 punts, enfront dels 97,7, i va registrar la xifra més feble en quatre mesos, mentre que l'índex d'expectatives va baixar a 80,3 des de 80,4 punts, el resultat més baix des de l'abril del 2020.

Segons detallen, les perspectives per als propers mesos es mantenen gairebé sense canvis, clarament pessimistes i la incertesa entre les empreses continua sent alta. Així, és probable que la producció econòmica es contregui durant el tercer trimestre.

"La bona notícia per a aquest mes és que els problemes a la cadena de subministrament semblen estar retrocedint significativament", expressen des de l'Institut Ifo. Tot i això, "el clima per al comerç és realment dolent i està llastat per l'alta inflació" en l'economia alemanya.

La producció a l'economia més gran de la zona de l'euro "va romandre deprimida a l'agost", apunten els analistes de Pantheon Macroeconomics. "Les dades confirmen la nostra opinió que un repunt a l'índex d'expectatives, que estava al nivell més baix des del punt àlgid de la pandèmia, és lluny. Tot i que el ritme de la caiguda s'ha desaccelerat, creiem que seguirà sent consistent amb una recessió per un temps encara".

Creuen que les dades publicades, "encara que millor del que s'esperava, ens deixa confiats en la nostra opinió que el PIB d'Alemanya ara està caient i si, com esperem, una interrupció més gran dels fluxos de gas porta al racionament d'energia, l'economia estarà en recessió tècnica al final de l'any".

Últimas noticias