La confiança dels consumidors a la zona euro es manté estable al setembre

Mentrestant, l'indicador de confiança econòmica de la zona de l'euro va caure lleugerament

Per

Bolsamania | 27 set, 2024

La confiança dels consumidors a la zona euro es manté estable al setembre, segons l'Economic Sentiment Indicator (ESI). Així, va pujar de -13,4 a -12,9.

Mentrestant, l'indicador de sentiment econòmic es va mantenir pràcticament estable tant a la UE (96,7) com a la zona euro (-0,3 punts, 96,2). L'indicador d'expectatives d'ocupació també es va mantenir pràcticament sense canvis a les dues àrees (UE a 100 i zona euro a 99,5).

"Les perspectives de creixement més febles i la disminució de les preocupacions per la inflació mostren un clar canvi en la confiança a la zona de l'euro en aquest moment, cosa que afegeix pressió moderada sobre el Banc Central Europeu (BCE)", comenten els analistes d'ING .

Afegeixen que, encara que l'ESI va baixar al setembre, "no va ser una caiguda tan gran com la que va mostrar el PMI. Tot i així, totes les principals enquestes de la zona de l'euro per al setembre han donat resultats febles i això significa que, com que la inflació és relativament benigna, el focus de les autoritats està passant de la inflació a les preocupacions sobre el creixement”.

"Pel BCE, això significa que la pressió per baixar els tipus d'interès des dels nivells restrictius actuals augmentarà ràpidament" diuen.

Últimas noticias