La confiança de l'inversor de la zona de l'euro decep malgrat la millora el desembre

L'índex Sentix es va situar en -16,8 punts, enfront dels -18,6 de novembre, per sota del previst

Per

Bolsamania | 04 des, 2023

L'índex Sentix de confiança de l'inversor de la zona de l'euro millora el desembre en situar-se en -16,8 punts, enfront dels -18,6 de novembre, registrant el segon augment consecutiu i el millor resultat des del maig passat.

Tot i això, la dada ha decebut, ja que s'ha col·locat per sota de -14,4 previst.

Els inversors esperen ara “un suport positiu de la política monetària”, ha assegurat el director general de Sentix, Manfred Hübner.

Per la seva banda, l'índex de situació actual va pujar a -23,5, enfront de -26,8 punts del mes anterior, millorant per tercera vegada consecutiva, i el d'expectatives va augmentar a -9,8, en comparació amb el -10 de novembre.

"L'impuls general encara feble i la falta d'un cert suport internacional parlen en contra. Fins ara no hi ha senyals d'un nou repunt a cap regió. Per això caldrien valors esperats positius, idealment de dos dígits", ha afegit Hübner.

Mentrestant, des de Pantheon Macroeconomics comenten que "el sentiment dels inversors a la zona de l'euro va augmentar encara més l'últim mes del 2023, però esperàvem molt millor a causa de l'augment dels preus de les accions i els bons durant el mes de novembre". Consideren que aquestes dades "continuen assenyalant riscos alcistes per a les enquestes econòmiques als propers mesos, d'acord amb la narrativa d'aterratge suau que preval als mercats".

A Oxford Economics opinen que, en general, "la situació actual continua sent ombrívola i les expectatives dels enquestats segueixen sent, en general, negatives". La seva avaluació "segueix sent negativa", ja que esperen un estancament o una petita contracció de l'economia de la zona de l'euro al quart trimestre.

Últimas noticias