La banca ha injectat gairebé 99.000 milions a les empreses amb avals ICO

El Govern ha aprovat la segona línia de 40.000 milions que es posarà en marxa a la tardor

Per

Europa Press | 31 ago, 2020

Les entitats financeres han injectat fins al 30 d'agost gairebé 99.000 milions d'euros a empreses, pimes i autònoms a través de 799.635 préstecs avalats per l'Institut Oficial de Crèdit (ICO). De les operacions avalades, al voltant del 98% corresponen a pimes i autònoms.

Així ho ha avançat aquest dilluns la vicepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, durant el curs 'El sistema financer i la crisi de la Covid 19' organitzat per APIE i BBVA a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP). En ella ha recordat que el Govern ha aprovat la segona línia de 40.000 milions d'euros i està en negociacions amb les entitats financeres per tancar els convenis i que es pugui posar en marxa a la tardor.

Calviño ha destacat que la línia ICO de 100.000 milions d'euros posada a la disposició de les empreses espanyoles per garantir-ne la liquiditat "ha funcionat de manera positiva", mentre que la segona línia de 40.000 milions anirà destinada a reforçar la sostenibilitat de l'economia espanyola.

La ministra ha apuntat que la primera línia, de 100.000 milions, encara no s'ha esgotat i el ritme de sol·licituds de crèdit s'ha anat alentint a mesura que les empresa han comptat amb altres vies de liquiditat i ja no necessiten, en tan gran mesura, la liquiditat extraordinària proporcionada amb aval públic.

Per part seva, el president de BBVA, Carlos Torres, ha coincidit amb Calviño que el ritme al qual s'atorgaven els crèdits avalats en els primers mesos de la pandèmia s'ha desaccelerat i, després d'una primera etapa d'ajudar a vèncer les dificultats, és el torn de destinar més recursos a fomentar projectes d'inversió que tinguin sentit estratègic a llarg termini.

"Ara tenim una situació molt bona en la qual crec que podem continuar fent costat a les empreses que ho necessitin sense la necessitat de continuar insistint en la liquiditat i donant pas a invertir en el futur del país i en projectes que generin la transició necessària cap a l'economia de les dades, l'economia verda i l'economia digital, amplificant els recursos públics amb els recursos privats", ha apuntat Torres.

En aquest sentit, ha ressaltat la importància de generar confiança en l'economia espanyola, amb una fiscalitat eficient i seguretat jurídica, que permeti que el capital privat vulgui invertir. "El recurs públic serà el catalitzador perquè aquesta inversió es produeixi i multipliqui els diners públics amb diners privats", ha explicat el president de BBVA.

Últimas noticias