L'artilleria del BCE retorna la prima de risc espanyola als 100 punts

Després de disparar-se per les mesures econòmiques anunciades pel Govern

Per

Bolsamania | 20 mar, 2020

Actualitzat : 13:41

La prima de risc espanyola torni als 100 punts bàsics (104,6; -3,34%) després de disparar-se a mitjan setmana de la mà de les mesures econòmiques del Govern per fer front al coronavirus.

Pedro Sánchez va anunciar el dimarts que mobilitzarà 200.000 milions d'euros per a contenir l'impacte econòmic del virus i fer costat a les empreses i a les famílies, i això va dur la prima de risc a nivells de 160 punts bàsics, màxims des de principis de 2017. No obstant això, durant aquesta setmana s'han succeït les accions dels bancs centrals, destacant especialment aquest anunci del Banc Central Europeu (BCE) del dimecres d'un programa de compra d'actius de 750.000 milions d'euros. A més, la Reserva Federal (Fed) dels EUA ha continuat comunicant noves mesures, i l'acció dels bancs centrals s'ha arrodonit amb la decisió del Banc d'Anglaterra, que aquest dijous va rebaixar els tipus al 0,1% i va ampliar el seu programa de compra d'actius a 200.000 milions de lliures.

"L'anunci de compra d'actius per part del BCE va produir forts estrenyiments del deute perifèric, especialment en el deute italià a 10 anys, d'uns -54 punts bàsics, fins a l'1,82%, amb la prima de risc d'Itàlia situant-se a 193 punts bàsics; la referència portuguesa és a -36 punts bàsics, fins al 1,09%; i la del deute espanyol és del 0,89%, amb la prima de risc espanyola estrenyent-se uns -34 punts bàsics, fins a nivells de 107 punts bàsics. El deute 'core' alemany va continuar repuntant en TIR aproximadament +7 punts bàsics, fins a -0,17%, mentre que el 'Treasury' cedia en TIR uns -13 punts bàsics, fins a nivells de 1,13%", expliquen des de Banc Sabadell.

La Fed va anunciar per sorpresa el diumenge passat una retallada de tipus d'un punt bàsic, fins al 0%-0,25%. El Banc Central Europeu va llançar el seu potent programa de compra d'actius el dimecres i el dijous, el Banc d'Anglaterra va completar l'actuació dels principals bancs centrals. No han estat els únics que han pres mesures. L'RBA d'Austràlia, entre d'altres, també va anunciar mesures, i els moviments s'han succeït a tot arreu del món en un intent a nivell global per part de les autoritats monetàries per frenar la crisi del coronavirus.

Els Governs també estan anunciant mesures econòmiques. L'administració de Donald Trump va comunicar aquesta setmana un pla d'acció d'1 bilió de dòlars contra el coronavirus. Tot això sumat a les contínues accions sanitàries i socials per prevenir el contagi i evitar que el nombre d'afectats continuï creixent.

Últimas noticias