Kaplan (Fed): el millor per al mercat és reduir la compra de bons gradualment

"Sóc de l'opinió que deixar de fer aquestes compres aviat", ha dit en una entrevista

Per

Bolsamania | 27 ago, 2021

El president de la Reserva Federal (Fed) de Dallas, Rob Kaplan, creu que la millor manera de "deslletar" els mercats de la compra de bons del banc central és començar la sortida aviat i avançar gradualment. "Sóc de l'opinió que deixar de fer aquestes compres aviat, però fer-ho gradualment, ens posarà en una millor posició en el futur", ha dit en una entrevista amb 'MarketWatch'.

La Fed està comprant 80.000 milions de dòlars en bons del Tresor i 40.000 milions en valors recolzats per hipoteques cada mes per mantenir baixes els tipus d'interès a llarg termini i donar suport a la demanda. Kaplan afirma que una via podria ser reduir el ritme de les compres del Tresor en 10.000 milions cada mes. Això posaria fi a les compres al juny.

"Moure més ràpid podria funcionar, però seria una mica més arriscat", assegura Kaplan. El president de la Fed de Dallas assumeix que els rendiments pujarien, però també estava "sorprès com de forta és l'oferta" de pagarés del govern dels Estats Units a més llarg termini.

A Kaplan no li sorprendria una ampliació dels diferencials crediticis i els rendiments dels crèdits més febles com a resultat de la reculada de la Fed d'una senda política ultrafácil.

Últimas noticias