Jerome Powell sopa per primera vegada amb Trump a la Casa Blanca

El president de la Fed compleix aquest dimarts el seu primer any al capdavant de la institució monetària

Per

Bolsamania | 05 feb, 2019

Actualitzat : 12:03

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i el dels EUA, Donald Trump, van celebrar un sopar informal aquest dilluns a la Casa Blanca. És la primera vegada que tots dos es reuneixen des que Powell fos nomenat en el seu càrrec i després de les crítiques cap a ell per part de Trump.

La majoria dels presidents es reuneixen a mínim un cop amb el president de la Fed, però a causa de les crítiques de Trump en el passat, no estava clar si es reunirien ell i Powell, apunta la CNBC. La reunió va tenir lloc, a més, quan Powell compleix aquest dimarts el seu primer any al capdavant de la institució monetària.

Trump ha estat molt crític amb la Fed per elevar els tipus d'interès, i va arribar a dir que estava "fora de control"

El banc central va dir en un comunicat que es tractava d'un "sopar informal" a la Casa Blanca "per parlar dels desenvolupaments econòmics recents i les perspectives de creixement, ocupació i inflació". Per la seva banda, un alt funcionari de l'administració nord-americana va afirmar que el sopar "va ser molt més informal que una reunió de l'Oficina Oval. Van tenir un molt bon intercanvi d'opinions".

La trobada va durar aproximadament 90 minuts i va comptar amb la presència del vicepresident de la Fed, Richard Clarida, i del secretari del Tresor, Steven Mnuchin.

La Fed va assegurar que els comentaris de Powell a Trump "van ser consistents amb els seus comentaris durant la seva roda de premsa de la setmana passada". Es va dir que Powell no havia discutit les expectatives de la política monetària "excepte per subratllar que el camí de la política dependrà completament de l'economia econòmica entrant". Els analistes de Danske Bank estan "d'acord amb què la Reserva Federal està en suspens per ara, però encara creiem que augmentarà els tipus aquest any a mesura que l'economia dels EUA segueixi creixent per sobre del potencial."

Trump ha estat molt crític amb la Fed per elevar els tipus d'interès i va arribar a dir que estava "fora de control". Durant la seva reunió de gener, el banc va canviar la política cap a una postura més neutral, almenys de moment. A més, el president va dir que "no estava ni tan sols una mica satisfet" per la seva elecció de Powell.

Últimas noticias