Ja es pot demanar la nova ajuda de 200 euros: on i com sol·licitar-la

Està pensada per a persones amb baixos ingressos i patrimoni

Per

Bolsamania | 15 feb, 2023

La nova ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos i patrimoni aprovada pel Govern ja es pot sol·licitar. Des d'aquest dimecres i fins al proper 31 de març, els interessats la poden demanar a través del web de l'Agència Tributària. Només cal emplenar el formulari en línia que s'ha posat a disposició dels contribuents amb aquesta finalitat. Tot i que els beneficiaris encara trigaran a cobrar, perquè el termini que s'ha donat Hisenda per al pagament és de tres mesos a partir de la data en què s'acaba el període de sol·licitud.

Segons ha explicat el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública en una nota, el formulari s'ha publicat a l'apartat d'informació destacada de la seu electrònica de l'Agència Tributària, i només caldrà emplenar les dades identificatives i el domicili del sol·licitant i de les persones amb qui conviu a la llar, així com un telèfon de contacte i el número de compte bancari per fer efectiu el pagament de l'ajuda.

El departament que dirigeix María Jesús Montero explica que per sol·licitar l'ajuda cal estar donat d'alta al sistema 'Clave', i que el tràmit de registre es pot fer bé per Internet o videotrucada, evitant desplaçaments, o a les mateixes oficines de l'Agència o altres organismes públics. Per donar-vos d'alta només cal aportar les dades del DNI i un número de telèfon mòbil.

A QUI VA DIRIGIT L'AJUDA?

L'ajuda, que es concreta en un pagament únic de 200 euros, va dirigida a treballadors per compte propi o aliè i beneficiaris de la prestació o subsidi de desocupació el 2022 que l'any passat no superessin els 27.000 euros bruts de renda i el patrimoni dels quals – descomptant la vivenda habitual– no superi els 75.000 euros. A més, els beneficiaris han de tenir residència habitual a Espanya el 2022.

Hisenda diu que per al càlcul d'imports s'ha de sumar la renda i el patrimoni de les persones següents que convisquin al mateix domicili: el propi beneficiari; el seu cònjuge o parella de fet; els descendents menors de 25 anys, o amb discapacitat, amb rendes que no excedeixin els 8.000 euros; i ascendents fins a segon grau per línia directa (pares i avis).

"Com en el cas de l'anterior ajuda de 200 euros, l'objecte d'aquest nou pagament únic és pal·liar l'efecte perjudicial en els preus ocasionat per la crisi energètica derivada de la invasió d'Ucraïna en situacions de vulnerabilitat econòmica no cobertes per altres prestacions de caràcter social", apunta el ministeri.

En aquest sentit, explica, "l'increment de les pensions contributives ja es garanteix en línia amb la inflació, mentre que l'Ingrés Mínim Vital (IMV) i les pensions no contributives ja es beneficien d'un increment extraordinari del 15%". Per tant, no seran destinataris d'aquesta ajuda els perceptors a 31 de desembre de 2022 de l'IMV i de pensions de la Seguretat Social.

A més, s'estableix com a requisit que cap dels convivents esmentats no fos el 2022 administrador d'una societat activa, ni titular d'accions o participacions no cotitzades.

Últimas noticias