Iglesias reconeix que encara ha de definir els detalls de la renda mínima amb Escrivá

Assegura que treballaran per accelerar al màxim els tràmits necessaris perquè estigui operativa al maig

Per

Bolsamania | 16 abr, 2020

"Tot està llest perquè els equips de la vicepresidència de Drets Socials i del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions mantinguin noves reunions, com ja fem des de fa dies, per acabar de definir els detalls", ha assegurat aquest dijous el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, després que el dimecres a la tarda s'anunciés la seva presentació i que José Luis Escrivá hagi dit que se n'havia assabentat per la premsa.

Mitjançant uns missatges al seu compte personal de Twitter, Iglesias ha dit que estava "molt content que el Govern de coalició finalment hàgim acordat que en aquest país hi haurà un Ingrés Mínim Vital aquest mateix mes de maig".

Diu que "el Govern feia uns quants dies que discutia quines possibilitats hi havia d'implementar aquesta mesura tan aviat com fos possible". No obstant això, aquest dimecres s'anunciava que ja estava llesta per a la seva presentació, cosa que ha sorprès el mateix ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que ha assegurat que encara li "falten retocs".

Mentrestant, Iglesias, aliè a l'embolic intern del Govern per la presumpta falta de comunicació entre els seus membres, ha volgut "agrair al president del Govern per l'acord que avui celebrem, que dóna certeses, establint un termini clar i tangible, a moltíssimes famílies que s'ho estan passant molt malament", ja que "hi ha centenars de milers de famílies a Espanya que no podien esperar durant mesos".

"El Govern és conscient de la seva situació i treballarà per accelerar al màxim tots els tràmits necessaris perquè aquest Ingrés Mínim Vital efectivament estigui funcionant aquest mes de maig", ha afegit Iglesias, considerant que es tracta d'"una mesura de justícia social i també d'eficiència econòmica", ja que "permetrà omplir la nevera a moltíssims compatriotes i permetrà també que molta gent mantingui una mínima capacitat de consum, cosa imprescindible perquè l'economia es recuperi com més de pressa millor quan hàgim derrotat al virus".

Últimas noticias