Grècia tornarà dos anys de préstecs del rescat abans del previst

Segons ha anunciat Kyriakos Mitsotakis en una entrevista amb Bloomberg TV

Per

Bolsamania | 05 jul, 2023

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, s'ha compromès a reemborsar dos anys de préstecs del rescat abans del previst en un moviment que llança un senyal de confiança als mercats financers a l'inici del segon mandat.

"Abans de finals d'any podrem reemborsar els préstecs abans del previst", ha declarat Mitsotakis aquest dimarts durant una entrevista amb Bloomberg Televisió a Atenes. "És un compromís amb els inversors".

El primer ministre es va comprometre a reemborsar anticipadament els 5.300 milions d'euros dels dos anys vinents de préstecs bilaterals de rescat dels països europeus, alhora que va exposar els seus plans per recuperar la qualificació creditícia de Grècia amb grau d'inversió per a finals d'any. La pèrdua de la qualificació d''escombraries' marcaria un moment simbòlic per a Grècia, 13 anys després que la crisi del deute la degradés.

A l'entrevista, Mitsotakis va exposar una sèrie de plans i objectius per als propers quatre anys amb què pretén consolidar la posició del país a la Unió Europea després d'anys de penúries econòmiques. Es va comprometre a apropar significativament els ingressos dels grecs als dels seus homòlegs europeus i a accelerar el ritme de reducció del deute, impulsant alhora l'ús d'energies renovables i augmentant les exportacions fins al 60% del producte interior brut des del 50%.

"És un compromís amb els inversors", va dir Mitsotakis. "No es tracta només de gestió. No es tracta només de jugar a la defensiva. Es tracta realment de canviar el país", va afirmar.

Mitsotakis va obtenir el mes passat una rotunda majoria per a quatre anys més en el càrrec, cosa que atorga a la seva administració conservadora el mandat d'aplicar les polítiques favorables als inversors que havia defensat durant la seva campanya. Això significarà reduir el deute grec de 356.000 milions d'euros, el més elevat en relació amb la producció de la zona de l'euro.

Últimas noticias