Goldman Sachs demana a Espanya més reformes com l'abaratiment del cost de l'acomiadament
L'influent banc de Wall Street apunta que Espanya encara té marge per reduir en un 60% la regulació del seu mercat de productes
- "Veiem probable que la recuperació espanyola sigui duradora", destaca l'entitat financera
- En castellano: Goldman Sachs pide a España más reformas como el abaratamiento del coste del despido
Goldman Sachs confia que la recuperació de l'economia espanyola sigui "duradora", concedint-li una expectativa de creixement del 2,6% el 2018 i del 2,2% per 2019. No obstant això, l'entitat financera nord-americana considera que Espanya encara pot fer més i li demana una major desregularització del mercat, així com una substancial reducció dels costos d'acomiadament.
"Les reformes estructurals han exercit un paper important en el reequilibri de l'economia. Per aquesta raó, veiem més probable que la recuperació espanyola sigui duradora i resilient", assenyala Goldman Sachs i afegeix que Espanya encara està endarrerida respecte d'Alemanya i altres economies avançades flexibles i competitives.
"Veiem probable que la recuperació espanyola sigui duradora", destaca l'entitat financera
L'influent banc de Wall Street apunta que Espanya encara té marge per reduir en un 60% la regulació del seu mercat de productes, segons les estimacions de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), mentre que podria rebaixar en un 80 % els costos d'acomiadament en cas d'aplicar les pràctiques més a favor de negoci.
De cara al futur, Goldman Sachs assenyala que la implementació de la Llei d'Unitat de Mercat per harmonitzar les regulacions comercials entre regions representa un dels majors reptes davant la forta oposició d'algunes regions i fins i tot haver estat declarada inconstitucional pel Tribunal Suprem.
Així mateix, l'entitat aposta per la reducció del nombre de requisits relacionats amb la mida de les empreses que limiten el creixement de la seva activitat, així com millorar l'accés al finançament per a les empreses noves i incentivar la inversió en R + D a nivell d'empresa.
"Trobem que les reformes de la regulació del mercat de productes i laboral tenen estadísticament un significatiu impacte en l'increment de la productivitat sectorial", apunta l'entitat, assenyalant que si el Govern és capaç de mantenir l'impuls desregulador, reduirà el risc de trobar limitacions de capacitat a l'economia a mitjà i llarg termini, estimulant així el creixement de la productivitat total dels factors.