'Generació Z': la que menys predisposada està a tornar a l'oficina, segons LinkedIn

Declaren que han trobat en els nous models altres formes de sociabilitzar

Per

Europa Press | 10 ago, 2021

L'aspecte més valorat per a 6 de cada 10 treballadors de la 'Generació Z' (nascuts entre 1990 i mitjans dels 2000) és la possibilitat de concentrar-se en un entorn físic sense distraccions, mentre que més del 80% de la 'Generació X' (nascuts entre 1965 i 1981) i els 'baby boomers' valoren el lloc de treball com a element de sociabilització que afavoreix el progrés a les seves carreres professionals, segons l'Índex de Confiança del Treballador de LinkedIn.

Tot i que la pandèmia i la seva conseqüent manca d'oportunitats laborals han minvat la confiança per a 4 de cada 10 professionals espanyols, l'índex de confiança va arribar al juliol a una mitjana de 37 punts, mostrant un lleuger augment i mantenint-se estable en comparació del mateix període de l'any anterior.

En aquest sentit, per continuar progressant en les experiències professionals dels treballadors i, en conseqüència, augmentar la seva confiança, les perspectives d'una tornada a l'oficina resulten una motivació clau. El 62% dels treballadors espanyols ja ha estat informat que el retorn a l'oficina es produirà durant els propers sis mesos. Cal destacar que a mesura que augmenta l'edat dels treballadors, més atenció presten al lloc de treball com a element de sociabilització i col·laboració per promoure l'efectivitat en els projectes.

No obstant això, la xarxa social ha descobert que són aquells professionals que es troben iniciant el seu camí laboral els que estan menys motivats amb el retorn a la presencialitat. D'aquesta manera, la 'Generació Z' no valora les possibles millores que comporta el treball a l'oficina amb la mateixa seguretat que els seus predecessors, demostrant que s'han trobat en els nous models altres formes de sociabilitzar i avançar en la seva carrera.

Per al 58% d'ells, l'oficina representa la possibilitat d'eliminar les distraccions que sorgeixen amb el teletreball com un factor decisiu, en comparació amb els 'baby boomers', per exemple, que el cataloguen com el menys rellevant. Així mateix, els 'millennials' (58%) entenen la volta a l'oficina com una oportunitat "idònia" de seguir desenvolupant-se com a professionals.

D'altra banda, l'estudi de LinkedIn assenyala que, tot i ser el grup d'edat amb menor risc de Covid-19, es posicionen com els més preocupats a l'hora de sospesar que les reunions a la mateixa sala els frenaria a decantar-se per un treball presencial, un pensament representat per gairebé la meitat d'ells.

Últimas noticias