Garamendi sobre l'SMI: "Estar parlant d'això amb la que està caient ens sorprèn"

"Desconec totalment la posició del Govern respecte al Salari Mínim Interprofessional", va assegurar

Per

Bolsamania | 16 des, 2020

Actualitzat : 14:16

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) rebutja la pujada del Salari Mínim Interprofessional, segons ha declarat Antonio Garamendi, president de la CEOE al programa Más de uno.

Garamendi afirma que desconeix quina és la posició del Govern de Pedro Sánchez pel que fa a la pujada de l'SMI, "no és el moment", diu i afegeix que "amb el que aquesta caient, ens sorprèn estar parlant d'aquestes coses". Ja que, tal com confirma, aquesta pujada afecta els col·lectius més vulnerables com les empreses privades, autònoms, bars, camps i petits comerços, que ara mateix no podrien afrontar amb la pujada del sou dels seus treballadors.

També critica els polítics que advoquen més pels subsidis que per l'ocupació, i reconeix que "els subsidis estan bé, però el que trenca la desigualtat és l'ocupació. Sembla que hi ha gent al govern que prefereix que hi hagi més subsidis que ocupació".

Segons Garamendi i en nom de la CEOE, amb una inflació del -0,8 i -0,9, "no toca pujar el salari mínim", i en cas que toqués, destaquen que s'haurien de revisar els contractes de l'estat "que estan paralitzats des de fa un any".

Tot i això, insisteix que aquesta pujada és competència del Govern amb prèvia consulta als agents socials, "se li vol donar la volta com si fos una taula de diàleg, en comptes de prèvia consulta", declara.

Últimas noticias