Francisco González (BBVA), a Davos: "No hi ha manera que Catalunya sigui independent"
El president de l'entitat assegura que "s'ha enganyat els votants i s'han frustrat les emocions de molta gent"
El president del BBVA, Francisco González, ha indicat aquest dijous que "el procés català ha acabat, perquè el Govern ha aplicat la llei i no hi ha manera que Catalunya sigui independent". Així, ho ha afirmat l'executiu del banc en una entrevista a la cadena nord-americana CNBC aprofitant la seva presència al Fòrum econòmic de Davos.
"És un pena el que està passant perquè s'ha enganyat els votants i s'han frustrat les emocions de molta gent", apunta. El president del BBVA va comentar a la cadena nord-americana que "es mantindrà l'enrenou, però no hi ha possibilitat que Catalunya quedi fora d'Espanya", ha matisat. "Hi haurà un període de soroll i enrenou, l'economia ha patit una mica a Catalunya, però el fet és que no suposarà un impacte real, perquè en les últimes eleccions l'independentisme ha perdut terreny".
D'altra banda, Francisco González va declarar que el seu banc manté l'objectiu de digitalització. "Hem estat treballant dur aquest any en aquest procés i ara estem recollint-ne els beneficis. Aquest any el 50% dels nostres clients serà digitals", afirma González. Un progrés que també va analitzar dimecres en una taula de debat sobre el context financer global, durant la qual va explicar que el "paràmetre de comparació del banc" són els nous actors que han irromput en el negoci i el nivell d'eficiència cal assolir per accelerar el nostre procés de transformació.
En la seva opinió, és impossible emprendre la transformació digital amb equips convencionals, per aquest motiu el banc hagi incorporat "el millor talent digital", cosa que unit als experts financers obre pas a una nova generació de professionals amb grans capacitats per accelerar el canvi i adaptar-se a la nova realitat.
Tot això en benefici dels clients, ha afegit, el nivell de satisfacció augmenta dràsticament si se'ls ofereixen els productes adequats. El context financer canvia a una velocitat "vertiginosa" ha assegurat, i en un futur no molt llunyà "no hi haurà lloc per a les 20.000 entitats" que existeixen actualment; però, BBVA compta amb un avantatge sobre els seus competidors, les dades. "Ja no veig BBVA com un banc, sinó com una empresa que gestiona informació", és a dir, dades, i aquesta informació es pot convertir en coses diferents, com per exemple, una hipoteca, ha explicat.