Espanya deixaria d'ingressar 12.000 milions d'euros per menys turisme estranger arran de la crisi catalana
La inversió real també es podria reduir un 1,95%
- La reputació de la imatge d'Espanya entre els europeus ha caigut 3,1 punts arran del conflicte polític a Catalunya
- En castellano: España dejaría de ingresar 12.000 millones de euros por menos turismo extranjero a raíz de la crisis catalana
L'economia espanyola podria deixar d'ingressar fins a 12.000 milions d'euros com a conseqüència de la caiguda de cinc punts en la intenció dels turistes estrangers de visitar el país, xifra que es traduiria en un descens del turisme superior al 15%, segons l'últim informe sobre la marca Espanya de Reputation Institute.
En relació a les últimes dades de març de 2017, la reputació de la imatge d'Espanya entre els europeus ha caigut 3,1 punts arran del conflicte polític a Catalunya. De fet, sis de cada deu europeus consideren ja que la marca Espanya s'ha vist perjudicada per aquesta crisi.
A més, la intenció d'invertir al país ha baixat 4 punts, cosa que, segons l'informe, suposaria un cop estimat en la inversió real espanyola de fins a un 1,95%. També els directius d'empreses europees afirmen que l'atractiu inversor a Espanya ha caigut un 43%, sent-ne la caiguda a Catalunya el 49%.
EL TURISME CAURIA UN 15,3%
Però en ser el turisme un dels sectors clau per a l'economia del país, la caiguda de 5 punts en la intenció de visitar Espanya, segons han manifestat els europeus enquestats per a la realització de l'informe, és la factura que més podria afectar els comptes del país.
D'acord a un coeficient basat en estadístiques prèvies, aquests 5 punts es traduirien en un descens del 15,3% del turisme, cosa que suposaria una caiguda estimada en els ingressos d'Espanya de fins a 12.000 milions d'euros.
Els països que més han castigat la situació conflictiva a Espanya han estat França, que ha rebaixat en 4,4 punts la reputació de la imatge del país i Alemanya, que ho ha fet en 7,6 punts en comparació de la nota que li donaven al març d'aquest any.
Preguntats per si permetrien que una regió del seu país declarés la independència, Itàlia és el país que més donaria suport a aquesta situació per a un 16,5% dels enquestats. El segueixen el Regne Unit, amb un 12,5% i Bèlgica, amb un 11%. No obstant això, a Espanya, només el 5,5% estaria a favor.