Els preus industrials disminueixen un 8,2% al febrer pel cost més baix de l'energia

La taxa és de 4,3 punts per sota de la registrada al gener, segons les dades de l'INE

Per

Bolsamania | 25 mar, 2024

Els preus industrials van baixar al febrer un 8,2% en taxa interanual, fet que suposa 4,3 punts per sota de la registrada al gener, segons l'Índex de Preus Industrials (IPRI) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'energia destaca entre els sectors industrials que van tenir influència negativa en l'evolució de la taxa anual, ja que va presentar una variació del -24,2%, xifra que suposa 11,4 punts per sota de la del gener, a causa que els preus de la Producció, transport i distribució d'energia elèctrica van baixar, enfront de l'augment registrat el febrer del 2023.

En sentit contrari, van pujar els preus de la producció de gas, distribució per canonada de combustibles gasosos i de la refinació de petroli, que van baixar al mateix mes de l'any passat.

Excloent-ne l'energia, la taxa de variació anual de l'índex general va disminuir dues dècimes, fins al 0%, i es va situar 8,2 punts per sobre de la de l'IPRI general.

A més, els béns de consum no duradors van disminuir nou dècimes, fins al 4,7%, la taxa menor des del novembre del 2021. Aquest comportament es va deure al descens dels preus del Processament i conservació de carn i elaboració de productes carnis, que van pujar al febrer de l'any anterior.

Per la seva banda, entre els sectors industrials amb influència positiva van destacar els béns intermedis, amb una taxa anual del -5,2%, quatre dècimes per sobre de la del mes anterior, conseqüència, principalment, de l'augment dels preus de la fabricació de productes químics bàsics, compostos nitrogenats, fertilitzants, plàstics i cautxú sintètic en formes primàries, enfront de la baixada el mateix mes de 2023.

Per CA, les taxes anuals negatives a totes les comunitats al febrer. Les baixes més grans es van produir a les Canàries (-28,9%), al Principat d'Astúries (-28,9%) i a les Illes Balears (-28,1%). Per part seva, Comunitat Valenciana (-4%), Catalunya (-4,6%) i Andalusia (-4,7%) van presentar els menors descensos.

Últimas noticias