Els preus de la producció industrial de l'eurozona es mantenen estables al juliol
El major repunt del cost dels béns de consum i intermedis es va compensar per un menor creixement dels preus de l'energia
- En comparativa interanual, els preus dels productors a la zona de la moneda única van augmentar un 2%
- En castellano: Los precios de la producción industrial de la eurozona se mantienen estables en julio
La taxa de creixement dels preus al productor a l'eurozona es va mantenir estable al juliol i va pujar una dècima en el conjunt de la Unió Europea, ja que el major repunt del cost dels béns de consum i intermedis es va veure compensat per un menor creixement dels preus de l'energia, segons dades de l'agència estadística Eurostat publicades aquest dilluns.
En comparativa interanual, els preus dels productors a la zona de la moneda única van augmentar un 2%, mentre que entre als Vint-i-vuit els preus van augmentar un 2,3% al juliol.
En concret, els béns intermedis als països de la zona euro han registrat un increment interanual del 2,7%, els béns de consum no duradors, d'un 2,4%, l'energia, d'un 2%, un 0,9% els béns de capital i del 0,5% els béns de consum durador. Excloent-ne els preus de l'energia, els preus de la indústria total van pujar un 2,1%.
Pel que fa al conjunt de la UE, els preus dels béns intermedis, els del sector energètic i béns de consum no durador van pujar un 2,8%. Els béns de capital van repuntar un 1% i els béns de consum durador un 0,9%. Excloent-ne els preus de l'energia, els preus de la indústria van augmentar igualment un 2,3%.
Per països, els augments interanuals més importants es van registrar a Bèlgica (+5,9%), Estònia (+5,4) i Bulgària (+5,2%). A Espanya els preus van créixer un 3,2%.
Aquest índex avalua el preu pagat pels fabricants pels materials i combustibles necessaris per elaborar els seus productes i serveix com a índex avançat de les pressions inflacionistes que poden posteriorment traslladar-se als consumidors.