Els pobles espanyols preferits pels estrangers per comprar-hi o llogar-hi casa

Són costaners o estan situats a pocs quilòmetres del mar

Per

Bolsamania | 08 ago, 2023

Cada cop creix més l'interès dels estrangers per comprar o llogar casa a Espanya, fins i tot a pobles petits de menys de 5.000 habitants. Tot i que algunes zones són tradicionalment interessants per al turisme internacional, la veritat és que cada cop hi ha més municipis en regions no tan òbvies que els criden l'atenció, i tots tenen alguna cosa en comú: són pobles costaners o situats a pocs quilòmetres del mar.

Segons un estudi realitzat per idealista, Benitachell (Alacant) és el poble on es registra un volum més gran de cerques d'habitatge des de l'estranger. Els tres següents llocs són per a municipis gironins: Begur, Pals i Llançà. El pòdium dels 5 primers es completa amb el municipi alacantí d'Arenals del Sol.

A continuació, destaca el portal immobiliari, hi ha els pobles malaguenys de Frigiliana i Còmpeta, abans del mallorquí Ses Salines. En novena posició se situa Ponga a Astúries, seguit per Alcossebre (Castelló), Els Poblets i el Verger (a Alacant els dos), Cala d’Or (Balears), Busot i Algorfa (també els dos a Alacant).

Els cinc llocs següents d'aquest rànquing es completen amb Sencelles (Balears), Ojén (Màlaga), Formentera del Segura (Alacant), L'Ampolla (Tarragona) i Sant Joan dels Terrers (Almeria).

QUINS POBLES INTERESSEN MÉS?

Idealista explica també que hi ha un total de 18 pobles a Espanya on la majoria de les cerques d'habitatge es produeixen des de l'estranger, per sobre de l'interès dels nacionals. La diferència més gran d'interès es dona al municipi asturià de Ponga, on el 69% de les visites a anuncis d'habitatge van procedir de l'estranger. El segueixen Cala d’Or (Balears) amb 63%, Cómpeta (Màlaga) amb el 61% i Rubia (Ourense) amb el 60%.

Amb un pes inferior al 60% hi ha Garafía (Santa Creu de Tenerife), Deyá (Balears) i Vallehermoso (Santa Creu de Tenerife), que comparteixen el 57%. Amb el 56% de cerques internacionals es troben Canillas de Albaida (Màlaga), vall Gran Rey (Santa Creu de Tenerife), Sayalonga (Màlaga) i Benitachell (Alacant).

A Frigiliana (Màlaga) el pes dels estrangers és del 55%, mentre que Fondó de les Neus (Alacant) es queda al 54%, seguit per Algueña (Alacant) amb 53% i Jete (Granada) amb 52%. Llíber (Alacant), Bédar i Arboleas (els dos a Almeria) tanquen la llista dels pobles amb més cerques d'estrangers que de nacionals, amb un 51% del total.

Últimas noticias