Els EUA celebren el Columbus Day: què està obert i què està tancat aquest 14 d'octubre?

Aquest dilluns és un dia festiu a moltes parts dels Estats Units

Per

Bolsamania | 14 oct, 2024

Aquest 14 d'octubre és un dia festiu a moltes parts dels Estats Units. Se celebra l'anomenat Columbus Day, també conegut com el Dia dels Pobles Indígenes. Tanquen les borses? I els bancs? Això és el que està obert i el que està tancat aquest dilluns.

Els mercats de bons estaran tancats. Tot i això, els mercats de valors dels Estats Units, incloent-hi la Borsa de Nova York i el Nasdaq, romandran oberts i seguiran el seu horari habitual.

Per part seva, la majoria dels bancs estaran tancats. Sobretot, els que pertanyen a la Reserva Federal (Fed) i les seves sucursals. Però sí que funcionaran amb normalitat els caixers automàtics així com la banca digital.

Les oficines de correus estaran tancades, afectant el lliurament de paquets. No obstant això, algunes funcions del Servei Postal dels Estats Units poden continuar estant disponibles per Internet. A més, les principals empreses privades de paqueteria sí que mantindran obertes les seves sucursals físiques.

De la resta, la majoria de botigues minoristes, cadenes i supermercats estaran obertes, encara que possiblement amb horaris modificats. I les escoles varien segons l'edat de l'alumnat i el territori.

Aquest dia se celebra de manera oficial des del 1937. De fet, va ser l'actual president nord-americà, Joe Biden, el primer comandant en cap dels Estats Units a commemorar el Dia dels Pobles Indígenes a la Casa Blanca.

Últimas noticias