Els economistes eleven la previsió de PIB al 2,3% per al 2023, amb la inflació al 3%

Suposa un increment de l'estimació de creixement econòmic de dues dècimes

Per

Bolsamania | 31 jul, 2023

El Consell General d'Economistes ha incrementat la previsió de creixement econòmic d'Espanya i ara estimen que el Producte Interior Brut (PIB) es col·locarà a finals del 2023 en el 2,3%, dues dècimes per sobre de l'última estimació. A més, mantenen la previsió d'inflació a la zona del 3%.

Respecte al trimestre actual, s'espera un creixement al voltant del 0,5%, gràcies fonamentalment al sector serveis per l'empenta del turisme, la campanya d'estiu del qual s'espera que s'allargui fins al mes d'octubre. Tot i això, creuen que l'evolució de l'economia durant aquest segon semestre es pot veure afectada per la situació dels països de la zona euro, principals destins de les nostres exportacions cap a les quals se'n dirigeixen més del 65%.

"La situació europea és més feble en el context mundial per la proximitat de la guerra d'Ucraïna i està donant senyals de desacceleració", apunten.

Pel que fa a l'evolució dels preus, destaquen que també és més favorable a Espanya que a la zona euro. "És per això que mantenim la nostra previsió d'increment de l'Índex de Preus de Consum (IPC) a l'entorn del 3% a final d'any".

Pel que fa a l'ocupació a Espanya, "està tenint una evolució molt bona", asseguren, alhora que revisen a la baixa la seva estimació de la taxa d'atur fins a l'11,8%.

Pel que fa al deute de les administracions públiques, assenyalen que la ràtio de deute respecte al PIB es va reduint i s'espera que a final d'any se situï al voltant del 110,5%, "fonamentalment a causa de l'augment de recaptació i l'increment de les cotitzacions pel bon comportament de l'ocupació, unit al seguiment de les polítiques emanades des de Brussel·les sobre això”.

"L'alentiment de l'economia, juntament amb les mesures de lluita contra la inflació i l'increment de les càrregues financeres generat per la pujada dels tipus d'interès, entre altres factors, fan que mantinguem la nostra estimació del dèficit pressupostari per al 2023 al 4,4%", conclouen.

Últimas noticias