El Tresor col·loca a prop de 4.800 milions en bons i obligacions a tipus més baixos

L'entitat realitza aquest dijous la primera subhasta del mes de setembre

Per

Europa Press | 07 set, 2017

El Tresor Públic ha col·locat 4.780,62 milions d'euros en deute a mitjà i llarg termini, dins del rang mitjà previst i amb tipus d'interès més baixos, segons les dades del Banc d'Espanya.

L'entitat havia anunciat dilluns passat la col·locació d'entre 3.750 milions i 5.250 milions d'euros amb l'emissió de bons a cinc anys i obligacions a 10 i 15 anys, a més d'un bo lligat a la inflació, en la qual és la primera subhasta del mes de setembre.

D'aquesta manera, els inversors semblen no haver acusat la incertesa generada pel desafiament sobiranista català, que segueix augmentant la seva escalada en imposar els separatistes el referèndum al Parlament.

El TTresor Públic col·loca en títols vinculats a la inflació de l'eurozona a 2027 més de 700 milions d'euros

En concret, el Tresor ha col·locat en títols vinculats a la inflació de l'eurozona a 2027 més de 700 milions d'euros, amb un tipus marginal del 0,384%, enfront del 0,733% fixat com tipus real en l'emissió sindicada d'aquesta referència al passat 26 d'abril.

Així mateix, en bons oferts a 2022 (cinc anys), el Tresor ha col·locat 1.775,75 milions d'euros, amb un tipus marginal del 0,223%, enfront del 0,250% de la subhasta anterior al mateix termini, que va tenir lloc el passat 3 de agost.

També s'han col·locat 1.307,60 milions d'euros en obligacions a 2027 (a deu anys), amb un tipus marginal de l’1,548%, enfront de l’1,659% de la subhasta anterior al mateix termini, celebrada el passat 20 de juliol.

En la referència amb venciment a 2033, el Tresor ha col·locat 1.777,12 milions d'euros, amb un tipus marginal del 2,180% enfront del 2,305% de la subhasta anterior a aquest termini, que va tenir lloc el passat 4 de maig.

LA MIRADA POSADA SOBRE EL BCE

La subhasta s'ha celebrat hores abans de conèixer la decisió que adoptarà el Consell de Govern del BCE, durant el qual Mario Draghi podria oferir noves pistes sobre el rumb de la política monetària de l'eurozona.

"Una ampliació dels criteris de compra del BCE podria tenir un efecte positiu en el deute espanyol"

Previsiblement, la institució tornarà a ajornar l'anunci de la normalització gradual de les seves polítiques reiterant la seva retòrica 'dovish', tot i que podria donar pistes sobre la propera reunió d'octubre, segons el consens d'analistes consultats per Europa Press.

Per això, segons Javier Urones, analista d’XTB, la subhasta d'aquest dijous ha obtingut un "bon resultat". A més, "una ampliació dels criteris de compra del BCE podria tenir un efecte positiu en el deute espanyol, que probablement respondria a les pròximes subhastes amb una millora en l'interès exigit", assegura l'analista.

De fet, el Tresor reprèn el calendari de subhastes al setembre, que té fixades altres tres cites amb els mercats al llarg del mes, una subhasta de lletres a sis i 12 mesos el proper dia 12, una altra de lletres a tres i 9 mesos el dia 19 i una última de bons i obligacions el dia 21.

.

Últimas noticias