El sentiment econòmic d'Alemanya es desploma a l'abril, segons el ZEW

L'índex cau fins als 4,1 punts, enfront dels 13 en què es va situar al març

Per

Bolsamania | 18 abr, 2023

L'índex ZEW, que mesura el sentiment econòmic d'Alemanya, va tornar a caure significativament. A l'abril, es va desplomar fins als 4,1 punts, enfront dels 13 en què es va situar al març i molt per sota del consens, que n'esperava un 15,3, fet que suposa que no s'espera una millora significativa de la situació econòmica durant els propers sis mesos.

"L'indicador està disminuint notablement i actualment indica una situació econòmica sense canvis durant els propers sis mesos", ha assenyalat el president de ZEW, Achim Wambach, que assegura que els experts del mercat financer preveuen condicions creditícies més restrictives.

Com explica, "les expectatives econòmiques estan influenciades negativament per diversos factors. Els experts esperen que els bancs siguin més cautelosos amb els préstecs. Les taxes d'inflació encara altes i la política monetària restrictiva a nivell internacional també estan llastant l'economia".

"Al costat positiu, sembla haver evitat el perill d'una gran crisi als mercats financers internacionals: les expectatives de guanys dels bancs i les companyies d'assegurances han millorat en comparació amb el mes anterior i novament s'ubiquen clarament en territori positiu", afegeix.

Per contra, l'avaluació de la situació econòmica actual a Alemanya va millorar significativament en pujar 14 punts i situar-se actualment en -32,5.

Per als analistes de Pantheon Macroeconomics, el ZEW mostra "que els enquestats citen específicament els temors d'una desacceleració del creixement dels préstecs, juntament amb una inflació encara alta i tipus d'interès en augment, com ara riscos a la baixa".

"Veiem pocs senyals d'això en actius de risc, però la bretxa entre la resiliència de les accions i la caiguda de les expectatives dels inversors no persistirà per molt de temps. Un dels dos està equivocat. Creiem que les accions es debilitaran al segon trimestre, eventualment”, apunten.

Últimas noticias