El sentiment dels inversors a Alemanya s'enfonsa encara més el juliol, segons el ZEW

L'índex es va situar en -14,7 enfront de -8,5 del mes anterior, i també per sota del que s'esperava

Per

Bolsamania | 11 jul, 2023

El sentiment dels inversors a Alemanya s'enfonsa encara més. El juliol, l'índex ZEW es va col·locar en -14,7 punts davant de -8,5 del mes anterior, i també per sota del que s'esperava. A més a més, es manté en territori negatiu per tercer mes consecutiu.

"Les expectatives econòmiques s'estan desplaçant encara més clarament cap a territori negatiu. Els experts del mercat financer esperen que la situació econòmica es deteriori encara més a finals d'any. Una raó clau és l'expectativa que els tipus d'interès a curt termini seguiran augmentant a la zona de l'euro i als EUA", assenyala el president de ZEW, Achim Wambachn.

Com afegeix, "és probable que el deteriorament previst de l'economia afecti en particular els sectors industrials. Les expectatives de guanys d'aquests sectors orientats a l'exportació tornen a caure significativament".

Per la seva banda, l'índex de situació actual es va situar en -59,5 punts al maig després de -56,5 del mes anterior, representant la seva lectura pitjor des del mes de desembre passat.

Per als experts de Pantheon Macroeconomics, les dades indiquen que “analistes i inversors ara estan ben calibrats amb la idea que Alemanya està en recessió”. "Les expectatives es van deteriorar notablement a mesura que s'intensifiquen les preocupacions sobre l'impacte d'una política més estricta del BCE i les febles perspectives industrials", destaquen a Oxford Economics.

Pel que fa a la zona euro, les expectatives dels experts dels mercats financers sobre el desenvolupament econòmic es van reduir lleugerament e juliol, a -12,2 punts. L'indicador de situació va caure a -44,4 punts.

Últimas noticias